Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έδωσε κατάθεση ο επιζών του Euroferry Olympia (video)

Euroferry Olympia
22 Φεβρουαρίου 2022 / 14:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξιτήριο πήρε σήμερα ο 21χρονος Λευκορώσος που επέζησε από την πυρκαγιά του Euroferry Olympia.

Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για δύο 24ωρα, όπου του χορηγήθηκε ορός για την αφυδάτωση και του έγιναν όλες οι αναγκαίες εξετάσεις.

Ο Λευκορώσος μαζί με ακόμα έναν Ρουμάνο είναι καλά στην υγεία τους και πήραν σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να δώσουν κατάθεση για τα γεγονότα της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τη δεύτερη μέρα του ναυτικού δυστυχήματος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ανεύρεση τυχόν ποινικών ευθυνών, με τον πλοίαρχο και το προσωπικό του πλοίου να ανοίγουν τον κύκλο των καταθέσεων.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε μετά από 53 ώρες στο πλοίο και συγκλόνισε με τις περιγραφές του. «Όταν ξέσπασε η φωτιά, κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής. Δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν. Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα με την ένδειξη "έξοδος κινδύνου" και την ακολούθησα» ειχε πει μετά τη διάσωσή του.