Κυριακή 26.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους στο Euroferry Olympia

Φωτιά πλοίο
18 Φεβρουαρίου 2022 / 15:49

11 αγνοούμενοι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες - Στο σημείο μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι πυκνοί καπνοί κάνουν πολύ δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης των δύο εγκλωβισμένων επιβατών του Euroferry Olympia που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η επίχειρηση εντοπισμού των αγνοουμένων. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.