Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληθαίνουν οι συγγενείς αγνοουμένων στην Κέρκυρα - Άφαντη η εταιρεία

Αγνοούμενοι
21 Φεβρουαρίου 2022 / 08:44

Κανένα κέντρο υποδοχής, φιλοξενίας και πληροφόρησης των απελπισμένων ανθρώπων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων που φθάνουν στις Κέρκυρα, προσπαθώντας να μάθουν κάποια πληροφορία για τους ανθρώπους τους που φέρονται ως εγκλωβισμένοι στο κουφάρι του Euroferry Olympia.

Οι ελπίδες που αναπτερώθηκαν μετά τον εντοπισμό του 21χρονου, χάθηκαν δυστυχώς για τον 58χρονο Ευάγγελο Μαλεσιάδα, ο οποίος ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής  απανθρακωμένος από την καμπίνα του φορτηγού του. Το τραγικό καθήκον της αναγνώρισης ανέλαβε ο γιός, ο οποίος επιβεβαίωσε την ταυτότητά του.  

Με δάκρυα στα μάτια η σύζυγος του αγνοούμενου Νίκου Μπεκιάρη κάνει δραματικές εκκλήσεις για πιο εντατικές έρευνες στο πλοίο ενώ ο γιός του Νίκου Γεροντιδάκη έχει προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες κατά της παλοιοκτήτριας εταιρείας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έφθασε στο λιμάνι της Κέρκυρας ακόμα ένας συγγενής αγνοουμένου, Βούλγαρος, με την οικογένειά του, ψάχνοντας "στα τυφλά" να αποσπάσει έστω και την παραμικρή πληροφορία για τον αγνοούμενο πατέρα του. Συνάντησε συμπτωματικά τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μαρία Παγκράτη, στην ελπίδα του να μάθει νεότερα -  μάλιστα δήλωσε ότι θέλει να πάει στο μέρος που βρίσκεται αραγμένο το πλοίο.  

Καμία πληροφόρηση

Λάμπει δια της απουσίας της η εταιρεία, η οποία δεν έχει μεριμνήσει για ένα κέντρο υποδοχής, φιλοξενίας και πληροφόρησης αυτών των απελπισμένων ανθρώπων. Το μόνο που έχει απομείνει στους συγγενείς είναι να επικοινωνούν με τα Μέσα Ενημέρωσης και να δημοσιοποιούν τις εκκλήσεις τους, ενώ έχουν ήδη προχωρήσει σε αγωγές κατά τις εταιρείας. 

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται εντατικά για την ανεύρεση των υπολοίπων 10 αγνοουμένων. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ