Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας της Πυροσβεστικής για ψύξη των λαμαρίνων του Euroferry Olympia

Πλοίο φωτιά
19 Φεβρουαρίου 2022 / 09:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους Πυροσβέστες για να δαμάσουν τις φλόγες στο Euroferry Olympia,

που καίγεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ερείκουσας και Αλβανίας. 

Επειχειρούν πυροσβεστικά πλοιάρια, αγήματα από την Π.Υ. Κέρκυρας, της Π.Υ. Ηπείρου, ένα ρυμουλκό από την Ηγουμενίτσα καθώς και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Παράλληλα η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει στείλει μια μισθωμένη ολλανδική ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης.    

Εκτός από τις ρίψεις νερού σε εσωτερικούς χώρους, όπου είναι δυνατόν από "χαραμάδες", οι προσπάθειες των Πυροσβεστών επικεντρώνονται τώρα στην ψύξη του πλοίου με ρίψεις νερού περιμετρικά, καθώς οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί ξεπερνούν τους 500 βαθμούς Κελσίου και ουσιαστικά λιώνουν οι λαμαρίνες.

Όπως ανέφερε στην "Ε" ο Περιφερειακός Διοικητής Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, εάν οι θερμοκρασίες ανέβουν περισσότερο, κινδυνεύει να χαλαρώσει η αρμολόγηση και να πάρει κλίση το πλοίο.

Επόμενο βήμα θα είναι να γίνει προσπάθεια ρυμούλκυσης σε κάποιο λιμάνι, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση από επίγειες δυνάμεις και διασώστες για να γίνει πλήρης κατάσβεση. Ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί πότε και σε ποιο λιμάνι θα ελλιμενιστεί. 

Οι αγνοούμενοι

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των 12 αγνοουμένων χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. 

Το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των δύο οδηγών που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου. Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν με super puma στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ ο ένας από τους δύο διασωληνώθηκε, καθώς είχε εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" , η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη και δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ