Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Επιτακτική η ανάγκη για Πυροσβεστικό κλιμάκιο και μόνιμο πλοιάριο στο λιμάνι της Κέρκυρας

Δημήτρης Μπιάγκης
18 Φεβρουαρίου 2022 / 16:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η θωράκιση του λιμανιού μας που αποτελεί μεγάλο επιβατικό κόμβο εξυπηρετώντας εκατομμύρια ταξιδιώτες και επισκέπτες ετησίως, αποτελεί μέγιστο θέμα ασφάλειας, επισημαίνει

επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης:

Το περιστατικό με τη φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοικτά της Ερείκουσας καταδεικνύει για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη το λιμάνι της Κέρκυρας να εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες έκτακτες ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η δημιουργία Πυροσβεστικού κλιμακίου στο λιμάνι αλλά και η μόνιμη εγκατάσταση πυροσβεστικού πλοιαρίου σ’ αυτό, αποτελούν προτάσεις που αφορούν την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Προτάσεις που έχουμε θέσει κατά καιρούς στα υπομνήματά μας, τόσο προς τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κέρκυρα τον Ιούλιο του 2020. Προτάσεις που επαναφέραμε και θέσαμε και σήμερα στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Η θωράκιση του λιμανιού μας που αποτελεί μεγάλο επιβατικό κόμβο εξυπηρετώντας εκατομμύρια ταξιδιώτες και επισκέπτες ετησίως, αποτελεί μέγιστο θέμα ασφάλειας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας, όσο και για το τουριστικό μας προϊόν και την ευρύτερη περιοχή.

Αξίζουν συγχαρητήρια, στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους διασώστες, τους λιμενοφύλακες, τους πυροσβέστες, σ’ όλους τους εθελοντές και τους ψαράδες που συντάχθηκαν σ’ αυτήν τη μάχη. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά.