Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα με φέρυ οι επιβάτες του φλεγόμενου Olympia (video)

Φωτιά πλοίο
18 Φεβρουαρίου 2022 / 07:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των 280 επιβατών του πλοίου Olympia

σημαίας Ιταλίας, που τυλίχθηκε στις φλόγες στις 6 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανταλικά της Ερείκουσας. Η εκκένωση του πλοίου έγινε ταχύτατα και οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε σωστικές λέμβους.

Ωστόσο σύμφωνα με ψαρά που βρίσκεται κοντά στο φλεγόμενο πλοίο και μίλησε στην ΕΡΤ, υπάρχουν περίπου δέκα αγνοούμενοι. Οι έρευνες συνεχίζονται. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία και αναφέρει ότι η καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβατών θα γίνει στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Για το πλοίο έχουν ήδη αναχωρήσει δύο φέρυ, το Kerkyra Express και το Γρηγόρης, με δύο δεκάτονα πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα διάσωσης. Έχουν επίσης κινητοποιηθεί τέσσερα σκάφη του λιμενικού και ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού. 



Όπως είπε στην "Ε" η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα  (ώρα 8:00), και ο Λιμενάρχης Κώστας Μπερετούλης, οι επιβάτες του Olympia αναμένονται στο λιμάνι τις Κέρκυρας σε περίπου τέσσερις ώρες. 

Είναι σε ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, ο ΕΟΔΥ που θα διενεργήσει rapid test, ενώ έχει ληφθεί πρόνοια για την φιλοξενία τους.  

Σύμφωνα με την Περιφερειάρχη, στην Κέρκυρα έχει φθάσει με σκάφος του Λιμενικού ένας ελαφρά τραυματισμένος ο οποίος έχει ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείου Κέρκυρας.



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ