Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρολά κατεβάζει την Παρασκευή η Alpha Bank της Αχαράβης

Alpha Bank
17 Φεβρουαρίου 2022 / 17:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αμετακίνητη στην απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία του καταστήματος Αχαράβης έμεινε η διοίκηση της Alpha Bank.

Με εγκύκλιό της η Τράπεζα έχει ήδη ενημερώσει ότι στις 21/2 πέφτουν οι "τίτλοι τέλους". Το κλείσιμο του καταστήματος έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από την τοπική κοινωνία, καθώς είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα της Βόρειας Κέρκυρας και εξυπηρετεί πάνω από δύο δεκαετίες μια τουριστική περιοχή με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας δεν άλλαξε το σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου, μολονότι πλήθος τοπικών αρχών αποπειράθηκαν με παρεμβάσεις τους να αποτρέψουν την εξέλιξη.  

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας είχε αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση του υποκαταστήματος της ALPHA BANK στην Αχαράβη, που είναι μία νησιωτική περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία.

Ταυτόχρονα με επιστολή της η Περιφερειάρχης είχε ζητήσει από τη διοίκηση της Τράπεζας να σεβαστεί τη διαχρονική σχέση της με τους πελάτες της, αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία της Βόρειας Κέρκυρας και τις ανάγκες της, προτάσσοντας ως επιχείρημα, τη συνεχή ανάπτυξη της περιοχής και την αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα.

Την πλήρη αντίθεσή του είχε εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας και ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης ενώ παρεμβάσεις είχαν κάνει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης και του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ