Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Η ΝΔ θεσμοθετεί τη διάλυση της κρατικής πρόνοιας

Αλέκος Αυλωνίτης
16 Φεβρουαρίου 2022 / 11:25

Ανακοίνωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη

Το σχέδιο "εκσυγχρονισμού" της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον ΕΦΚΑ συνιστά ένα από τα βασικά κεφάλαια της υπονομευτικής και απαξιωτικής εκτράχυνσης που επιχειρεί η ΝΔ στο κοινωνικό κράτος, της κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, αλλά και της λεηλάτησης της δημόσιας περιουσίας.

Το νομοσχέδιο που θα ζητηθεί από αύριο στη Βουλή αποτελεί ακρωτηριασμό του e-ΕΦΚΑ και ένα νέο επεισόδιο της διαρκούς υποβάθμισης των υπηρεσιών του φορέα.
Από τον Ιούλιο του 2019, οι συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες εκτοξεύτηκαν, τα πληροφοριακά συστήματα κατέρρευσαν, ενώ οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ στοχοποιήθηκαν ως οι πλέον αναποτελεσματικοί εργαζόμενοι της δημόσιας διοίκησης.

Αυτό το επαίσχυντο αφήγημα της ΝΔ για τον ΕΦΚΑ πρέπει να ανατραπεί. Όπως, ανατράπηκε δικαίως η αίτηση ακύρωσης του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος προς στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εγκύκλιο που συνέταξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019 ως προς την καταβολή προσαυξήσεων λόγω μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) στον κατώτατο μισθό που εκείνη την εποχή, είχε παράλληλα αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα 650 ευρώ.

Σήμερα, η απόφαση αυτή που συμπίπτει χρονικά με τα όσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ασφάλειας, υπενθυμίζει τη σημασία της κρατικής πρόνοιας για τους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δικαίωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εγκατέλειψε τον αγώνα στήριξης της μισθωτής εργασίας.

Η ΝΔ θεσμοθετεί τη διάλυση της κρατικής πρόνοιας για να την οικοδομήσει με ιδιωτικά κριτήρια και αρνείται πεισματικά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παλεύει για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με προοπτικές και για την αύξηση του κατώτατου μισθού ως μέσο οικονομικής ενίσχυσης των μισθωτών απέναντι στην λαίλαπα της ακρίβειας.