Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επέκταση της σεζόν

Τουρισμός
05 Φεβρουαρίου 2022 / 10:18

Αθλητικές διοργανώνεις, φεστιβάλ, πολιτιστικές εκδηλώσεις για την προσέλκυση επισκεπτών εκτός των μηνών αιχμής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για την προσέλκυση της ζήτησης εκτός των μηνών αιχμής «καταστρώνουν» σύσσωμοι οι τουριστικοί φορείς σε συνεργασία με αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς φορείς της Κέρκυρας για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οι συζητήσεις αν και βρίσκονται σε πρώιμο ακόμη στάδιο, ωστόσο το έναυσμα έχει δοθεί και το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της εποχικότητας έχει γίνει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπη Βούλγαρη, τους τελευταίους μήνες οι τουριστικοί φορείς βρίσκονται σε συζητήσεις με πολλούς διαφορετικούς φορείς, προκειμένου η Κέρκυρα να καταφέρει να προσελκύσει τουρίστες πέραν της καθιερωμένης τουριστικής περιόδου.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πλάνο και να το παρουσιάσουμε στις αρχές της αυτοδιοίκησης, Δήμους και Περιφέρεια για να μας στηρίξουν. Σκοπός είναι εβδομάδα με την εβδομάδα να μεγαλώσουμε την σεζόν με διάφορες δράσεις δίνοντας το κίνητρο στους επισκέπτες για να έρχονται στην Κέρκυρα σε μήνες πέρα από την τουριστική σεζόν», ανέφερε ο ίδιος.

Οι τρόποι

Όπως τόνισε, αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα από την διοργάνωση φεστιβάλ, αθλητικών γεγονότων αλλά πολιτισμικών δράσεων δίνοντας το ερέθισμα στους επισκέπτες να δουν και μια άλλη πλευρά της Κέρκυρας σε περίοδο μη αιχμής.

Η στόχευση είναι διπλή. Επέκταση της σεζόν δηλαδή το διάστημα Οκτώβριος-Νοέμβριος και Μάρτιος –Απρίλιος και διοργάνωση τριήμερων «city breaks» μέσα στο χειμώνα, αν και κρίνεται πιο δύσκολος στόχος λόγω έλλειψης των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. «Όλοι οι τουριστικοί φορείς για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουμε μια άψογη και οργανωμένη συζήτηση σχεδόν καθημερινά με στόχο της επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Χρειάζεται ωστόσο διαφήμιση και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν κόσμο τους νεκρούς μήνες», τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός επισημαίνοντας ότι για τα αποτελέσματα της προσπάθειας που γίνεται θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση το επόμενο διάστημα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ