Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αισιοδοξία για την νέα τουριστική σεζόν στην Κέρκυρα «γεννούν» οι κρατήσεις

Κρατήσεις
04 Φεβρουαρίου 2022 / 15:45

Στο 40-60% οι κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα. Στα ξενοδοχεία οι 8 στις 10 κρατήσεις από Βρετανούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την νέα τουριστική σεζόν, η οποία προμηνύεται να είναι εξαιρετικά καλή, εκφράζουν επαγγελματίες του χώρου, ενώ ήδη στα συστήματα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων ξεκίνησαν να καταχωρούνται κρατήσεις που αφορούν το καλοκαίρι του 2022 σε ικανοποιητικά ποσοστά.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν έμπειροι παράγοντες του χώρου στην «Ε» όσο αποφορτίζεται το σύστημα υγείας στις περισσότερες χώρες από τα κρούσματα της Όμικρον και όσο δεν έχουμε κάποια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, τόσο η κατάσταση θα βελτιώνεται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπη Βούλγαρη, μετά την «νεκρή» περίοδο Νοεμβρίου - μέσα Ιανουαρίου, οι κρατήσεις πλέον στα ξενοδοχεία έχουν πάρει μπρός και κινούνται σε καλό ρυθμό. Πολύ μεγάλη δυναμική καταγράφεται από την βρετανική κυρίως αγορά, καθώς οι 8 στις 10 κρατήσεις αφορούν την συγκεκριμένη κατηγορία. «Η άρση των περιορισμών στα ταξίδια που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον δημιούργησε έντονη κινητικότητα. Μιλάμε με τους τουριστικούς πράκτορες και είμαστε συγκρατημένοι αισιόδοξοι για την σεζόν», ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας ότι καλή δυναμική καταγράφεται επίσης στις κρατήσεις από την Γερμανία, τη Γαλλία, και την Πολωνία.

Όπως τόνισε στην «Ε», περί τα μέσα Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία της Κέρκυρας και σταδιακά και τα υπόλοιπα, ενώ κρίσιμο ρόλο ως ένεση ρευστότητας στην πόλη αναμένεται να διαδραματίσει και το πολυδιαφημιζόμενο Πάσχα στο νησί των Φαιάκων που πέφτει στις 24 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

40%-60% στα ενοικιαζόμενα

Στο μεταξύ σε ικανοποιητικά επίπεδα και χωρίς ακυρώσεις για την ώρα κινούνται οι κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλή Κατσαρό, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 40%-60%, ενώ το ενδιαφέρον σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία ξεκίνησε πολύ πριν τα Χριστούγεννα, με τις πρώτες κρατήσεις να ξεκινούν τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο. «Με τα σημερινά δεδομένα ευελπιστούμε ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και η σεζόν θα περπατήσει σωστά. Ο κόσμος εμβολιάζεται, προσέχει και θέλει να συνεχίσει να ταξιδεύει», διευκρίνισε. Όπως είπε, υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται αρχικά από Αγγλία και ακολουθεί η Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και Ρουμανία.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κατσαρό οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, θα δουλέψουν και φέτος, ανάλογα ωστόσο με τα κενά που θα υπάρχουν στα καταλύματα και στις αεροπορικές εταιρείες.

Η επίσημη έναρξη

Η επίσημη πάντως έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στην Κέρκυρα αναμένεται στις 27 Μαρτίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό των πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού των αεροπορικών εταιρειών για το 2022, δηλαδή δυο μήνες νωρίτερα από πέρσι. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρη Ρούσσο, η σεζόν ξεκινάει παραδοσιακά με τις εταιρείες low cost, με δεκάδες πτήσεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ σταδιακά τα δρομολόγια από όλες τις αεροπορικές εταιρείες θα πυκνώσουν με κορύφωση τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο. Η TUI, ο νούμερο ένα ταξιδιωτικός κολοσσός, αναμένεται να μπει στο παιχνίδι τον Μάιο με υψηλή δυναμική.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ