Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αναζήτηση οικοπέδου για την ανέγερση νέων φυλακών στην Κέρκυρα

Φυλακές Κέρκυρας
25 Ιανουαρίου 2022 / 11:31
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες είχε χθες στην Κέρκυρα ο Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Αδωνις Ιορδανιδης

Σκοπός της επίσκεψης του αυτής ήταν θεσμικές συναντήσεις και επιτόπια εκτίμηση για το ζήτημα της κατασκευής των νέων Φυλακών. Καταρχήν επισκέφθηκε τις Φυλακές, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Σταύρου. 

Ο κ. Ιορδανίδης, συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννη Κοντό, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά.

Στην συνάντηση ο Γιάννης Κοντός έκανε μια ιστορική αναδρομή του ζητήματος αυτού τα τελευταία 15 χρόνια και ζήτησε από τον κ. Ιορδανίδη να ασχοληθεί το Υπουργείο και ο ίδιος πλέον ουσιαστικά και αποφασιστικά με το ζήτημα της κατασκευής των νέων Φυλακών, χωρίς να θεωρεί την σημερινή συνάντηση εθιμοτυπική αλλά απολύτως ουσιαστική, που εκφράζει την απόλυτη βούληση του νομικού κόσμου της Κέρκυρας. 

Επίσης του τόνισε τους λόγους για τους οποίους το έργο αυτό για τον Δικηγορικό κόσμο του τόπου μας είναι τόσο σημαντικό, αφού συνδέεται απολύτως με την λειτουργία κυρίως του Εφετείου της Κέρκυρας. 

Είναι αυτονόητο ότι το νέο έργο είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εκτός αστικού ιστού και να είναι υψίστης ασφαλείας, ενώ το παλιό κτήριο, μετά την μετεγκατάσταση του, να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο ανθρώπινης ελευθερίας και σε πολυπολιτιστικό και εκθεσιακό χώρο. 

Επισκέψεις σε οικόπεδα

Σήμερα ο κ. Ιορδανίδης επισκέπτεται χώρους για να εκτιμηθεί η καταλληλότητά τους.  Θα ελέγξει καταρχήν τρία με τέσσερα πιθανά κατάλληλα ακίνητα με προτεραιότητα όσα ανήκουν σε ΝΠΔΔ και έπειτα τα ιδιωτικά. Βασική προϋποθέση έχει τεθεί τα ακίνητα να είναι ελεύθερα βαρών. Μία πρώτη επίσκεψη κάνει στην περιοχή Ρικίνι, όπου προοριζόταν άλλοτε για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Βόρειας Κέρκυρας, μια έκταση 60 περίπου στρεμμάτων. 

Υπάρχουν επίσης ακόμα καποιες εναλλακτικές, ωστόσο όπως λέει στην "Ε" ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, «η ανεύρεση ακινήτου βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Οι επισκέψεις του κ. Ιορδανίδη είναι διερευνητικές. Έχουν τεθεί υπόψιν του από τον Δήμο 3 - 4 οικόπεδα ενδεικτικά, τα οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 - 40 στρέμματα και ελεύθερα βαρών».    



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.