Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Αναδιάρθρωση των σχολικών μονάδων λόγω εκπαιδευτικών που νοσούν

Άνοιγμα σχολείων
10 Ιανουαρίου 2022 / 11:51

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομαλή κα δίχως προβλήματα ήταν η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της Κέρκυρας μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος. Παρά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την επάρκεια των self τεστ, ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά την προσέλευση των μαθητών. «Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έγινε χωρίς προβλήματα και ξεκινήσαμε θετικά και ομαλά», τόνισε ο κ.Αγγελόπουλος.

Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας διένειμαν αυτοδιαγνωστικά τεστ σε όσα σχολεία ευθύνης τους δεν είχαν απόθεμα, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια σε περίπτωση που χρειάζονταν να χρησιμοποιηθούν τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διανεμήθηκαν περίπου 100 self test.

Θετικοί 45 εκπαιδευτικοί

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο υπήρξε μέριμνα για την διαχείριση των κενών από εκπαιδευτικούς που νοσούν με κορονοϊό, ώστε να μην υπάρξει αναστάτωση στο ημερήσιο πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία της ΠΕ Κέρκυρας δηλώθηκαν θετικοί στον κορονοϊό συνολικά 28 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και 17 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας.

Διευκρινίζεται πάντως ότι πρόκειται όχι μόνο για εκπαιδευτικούς που βγήκαν θετικοί λόγο πριν από την προσέλευσή τους στα διδακτήρια αλλά και για ήδη νοσούντες εκπαιδευτικούς που η καραντίνα τους λήγει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την ΠΕ Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ζήτημα, έγινε τροποποίηση του προγράμματος, με εσωτερικές αντικαταστάσεις ώστε να μην χαθούν ώρες μαθημάτων.

Ωστόσο σε ορισμένα σχολεία ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθούν όλες οι ώρες του ολοήμερου ή τα μαθήματα να λήξουν μια ώρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Έλλειψη self test

Όπως τόνισε πάντως στην «Ε» ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλ.Σταματάκος έλλειψη self test παρατηρήθηκε κυρίως σε φαρμακεία της πόλης με αυξημένη ζήτηση αλλά και στα εφημερεύοντα. «Το χρονικό διάστημα για την προμήθεια των τεστ, Τετάρτη- Σάββατο, ήταν εξαιρετικά μικρό και οι ενδιαφερόμενοι δεν ήταν ενημερωμένοι. Αυτό σε συνδυασμό με τα λίγα ανοιχτά φαρμακεία δημιούργησαν μια έλλειψη στην αγορά», σχολίασε ο ίδιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ