Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή ΚΝ95 παντού (VIDEO)

Μάσκα
23 Δεκεμβρίου 2021 / 11:55

Υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας KN-95 σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και ειδικά για ΜΜΜ και σουπερμάρκετ - Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους

ΑΘΗΝΑ. Ανακοινώνοντας τα μέτρα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού.

Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των ΜΜΜ, είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα  ή μάσκα ΚΝ95. Αυτό αφορά και στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και στα γυμναστήρια.  Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας ΚΝ-95 υψηλής προστασίας.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, το πρόστιμο για όσους δεν φοράνε μάσκα παραμένει κανονικά για τις ερχόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Απαγορεύονται και θα ακυρωθούν οι όποιες εκδηλώσεις των Δήμων για τις εορτές.

Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα ακόμη κι αν έχουν PCR, θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ την 2η και τέταρτη μέρα.

Επίσης ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, συστήνεται τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση, υποχρεωτικό rapid test για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, τη 2η και 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε έξοδο.

Για το 15ήμερο από 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Μετά τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης είπε πως το νέο πακέτο μέτρων θα αφορά στην διασκέδαση, τις εκδηλώσεις, το σκέλος της τηλεργασίας και γενικότερα μέτρα που θα τηρούνται με αυστηρότερο τρόπο και αφορούν δραστηριότητες δεν είναι αναγκαίες.

Πηγή: ΕΡΤ