Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή αγωνίας Μπιάγκη για τη στελέχωση των δομών υγείας στην Κέρκυρα (video)

Δημήτρης Μπιάγκης
16 Δεκεμβρίου 2021 / 15:36

«Η Νησιωτική Ελλάδα δεν σταματά και δεν περιορίζεται γεωγραφικά στο Αιγαίο… Νησιά υπάρχουν και στο Ιόνιο και στο Κρητικό πέλαγος»

ΑΘΗΝΑ. Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Τετάρτης 15-12-2021 με θέμα: «Προτάσεις και κίνητρα για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές».

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μπιάγκης στην ομιλία του ανέφερε:

- Πρέπει να επισημανθεί «ιδιαιτέρως» και να αναδειχθεί «καταλλήλως», η «απόσταση» που υπάρχει στις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα αστικά κέντρα σε σύγκριση με τη νησιωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές. Υπάρχει τεράστια απόκλιση, μεταξύ των αστικών κέντρων και της ηπειρωτικής Ελλάδας με τη νησιωτική Ελλάδα, η οποία δεν είναι σημερινό «φαινόμενο». Η πανδημία, απλά,  σήμερα ανέδειξε το μέγεθος των προβλημάτων.

- Στην Κέρκυρα, όπως και σε όλα τα Ιόνια πρέπει να είναι τυχερός κάποιος να μην πάθει έμφραγμα, γιατί αν είναι άτυχος και συμβεί αυτό, θα πρέπει πρωτίστως να υπολογίζει στον καιρό, σε καλές δηλαδή καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια, δεδομένων των καλών συνθηκών, θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ, και ίσως να προλάβει ο ασθενής να μεταφερθεί στα Ιωάννινα για να παρέμβει κάποιος και να του δώσει ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Όταν μιλάμε για την Κέρκυρα δεν μιλάω ξέρετε τοπικιστικά. Μιλάμε για την Κέρκυρα των 140.000 ανθρώπων μονίμων κατοίκων και των πολλαπλά αυξανόμενων το καλοκαίρι. Μπορεί εμείς να έχουμε την τύχη ή την ατυχία να είμαστε κάτοικοι σε αυτά τα νησιά και να ζούμε με τις ελάχιστες, δυνατές, παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, αλλά από την άλλη πλευρά εύχομαι ταυτόχρονα να μην έχετε την ατυχία κι εσείς και επισκεφθείτε τα νησιά μας και χρειαστείτε όποια μορφής ιατρική βοήθεια, η οποία εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να σας δοθεί.

- Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να λάβετε άμεσα πρωτοβουλίες. Σήμερα, υπάρχουν πολλές κενές θέσεις στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, τα οποία προκηρύσσονται και δεν καλύπτονται. Οφείλετε άμεσα να δώσετε κίνητρα, τα οποία θα ενισχύσουν το ενδιαφέρον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

- Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν μιλάει για «νησιωτικότητα», μιλάει μόνο για το Αιγαίο Πέλαγος. Λες και δεν υπάρχει άλλη θάλασσα στην Ελλάδα. Λες και δεν υπάρχει Ιόνιο πέλαγος. Λες και δεν υπάρχει Κρητικό πέλαγος. Τα δεδομένα, όμως, δείχνουν ότι η ανάπτυξη στα συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάποια άλλα νησιά, τα οποία δεν έχουν την τύχη να ανήκουν στο Αιγαίο, καθημερινά υποβαθμίζονται. Για να μη μιλάμε μόνο για τη Μεγίστη, αλλά να μιλήσουμε και για τα Διαπόντια. Γιατί τα Διαπόντια τα θυμηθήκαμε κύριε Υπουργέ λίγους μήνες πριν που χαράξαμε ξέρετε την γραμμή με τους Ιταλούς.