Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΦΚΑ - Κέρκυρα: Τακτοποιούνται μέχρι τα τέλη του ’21 οι εκκρεμείς συντάξεις του 2018 (video)

ΕΦΚΑ
06 Δεκεμβρίου 2021 / 14:29

Έρχονται προσλήψεις προσωπικού στο τοπικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ Κέρκυρας, ανακοίνωσε ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής επισκεπτόμενος το νησί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την επίσπευση της απονομής των συντάξεων στους δικαιούχους της Κέρκυρας ανακοίνωσε ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής επισκεπτόμενος το νησί.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες για τις συντάξεις του 2018 αλλά και για ένα μεγάλο μέρος του 2019 με χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο του 2022. Στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε όλα τα τοπικά παραρτήματα του ΕΦΚΑ, ο Διοικητής του Οργανισμού επισκέφθηκε σήμερα την Κέρκυρα, ύστερα και από πρόσκληση του βουλευτή ΝΔ Στέφανου Γκίκα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή του Παραρτήματος ΕΦΚΑ Κέρκυρας κ. Χονδρογιάννη αλλά και με υπαλλήλους, παρουσία του κ.Γκίκα και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Μελίτας Ανδριώτη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία με κύριο την επίσπευση των διαδικασιών για την απονομή των συντάξεων, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η αναμονή φτάνει έως και τα δυο χρόνια μέχρι να λάβουν την πρώτη σύνταξη οι δικαιούχοι.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Δουφεξής, ειδικά στην Κέρκυρα υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις συντάξεων του 2018 που έχουν ολοκληρωθεί. «Το μεγάλο μας πρόβλημα και παθογένεια είναι η απονομή των συντάξεων. Στη συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή και τα στελέχη απονομής συντάξεων της Κέρκυρας μεθοδεύσαμε όλες τις κινήσεις και τις διαδικασίες για να τελειώνουμε μέχρι το τέλος του χρόνου με τις εκκρεμότητες του 2018 και το μεγάλο μέρος των εκκρεμοτήτων του 2019. Όλες οι κινήσεις μας αποσκοπούν, ώστε στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2022 να εξαλειφθεί η παθογένεια των εκκρεμών συντάξεων», εξήγησε ο ίδιος.

Έρχονται προσλήψεις

Επιπλέον όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, τα τοπικά υποκαταστήματα όλης της χώρας θα ενισχυθούν με προσωπικό, καθώς αναμένονται 500 προσλήψεις από παλιές κατανομές πινάκων του ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις πάντως προσωπικού αναμένεται να δώσουν σημαντική «ανάσα» στην Υπηρεσία που αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης, καθώς σε σύνολο αριθμεί 47 άτομα, εκ των οποίων ωστόσο, 5-6 υπάλληλοι βρίσκονται στην διαδικασία της αποχώρησης. «Οι 500 προσλήψεις είναι από παλιές κατανομές πινάκων του ΑΣΕΠ και θα υπάρχουν και επιπλέον προσλήψεις. Στην Κέρκυρα θα δώσουμε μια επιπλέον δυνατότητα και λόγω παρεκκλίσεων και παρεμβάσεων τοπικών βουλευτών», διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως τόνισε ο κ.Χονδρογιάννης, η παρουσία του κ.Δουφεξή στην Κέρκυρα ήταν πολύ σημαντική, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση του καταστήματος και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. «Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο πάρα πολύ δύσκολο και σαν εκπρόσωπος της Υπηρεσίας της Τοπικής Διεύθυνσης θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξυπηρετηθεί. Θεωρώ το αμέσως προσεχές διάστημα η λειτουργία της υπηρεσίας θα είναι παρά πολύ καλύτερη προς όφελος πρώτα απ ’όλα της κοινωνίας», δήλωσε ο ίδιος.

Ψηφιακό επίδομα μητρότητας Κατά την σύσκεψη ο κ. Δουφεξής ενημέρωσε για τις σημαντικές διαδικασίες εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ, όπως το ψηφιακό επίδομα μητρότητας που τίθεται από σήμερα σε λειτουργία. Πρόκειται για μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που καταργεί την υποχρέωση των εγκύων ασφαλισμένων να προσέρχονται 2 με 3 φορές στα τοπικά υποκαταστήματα για να υποβάλλουν μια σειρά από δικαιολογητικά για την λήψη του επιδόματος. Η διαδικασία πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxisnet με κέρδος τόσο την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών όσο και την αποφυγή της ταλαιπωρίας για τις ενδιαφερόμενες.

«Ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε ότι προχωρούν σημαντικές διαδικασίες εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ, όπως είναι η ψηφιοποίηση για παράδειγμα στα ζητήματα της μητρότητας και στα ΚΕΠΑ και το αμέσως προσεχές διάστημα ο ΕΦΚΑ θα στελεχωθεί με 500 περίπου άτομα τα οποία θα δώσουν σημαντική ανάσα στον Οργανισμό. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη προσοχή που δείχνει γενικότερα στην Κέρκυρα αλλά και για το έργο που επιτελεί στον ΕΦΚΑ», επισήμανε ο κ. Γκίκας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ