Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη με την Ε. Κουντουρά στην Αθήνα ζήτησε ο Δήμαρχος στην WTM

WTM 2016
10 Nov 2016 / 14:26

Φτωχή χαρακτηρίστηκε η εικόνα των Ιόνιων Νησιών στην World Travel Market και φέτος, ωστόσο οι αντιπροσωπείες φαίνεται ότι γύρισαν ικανοποιημένες.

Στην 37η Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου συμμετείχε αντιπροσωπεία  τόσο του  Δήμου Κέρκυρας, με επικεφαλής το  Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, συνοδευόμενο από τον  Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη  Καββαδία, όσο και της Π.Ι.Ν. με επικεφαλής o Aντιπεριφερειάρχη Τουρισμού  Σπύρο Γαλιατσάτο.

Στο πλαίσιο των εργσιών της έκθεσης, που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού, ο Δήμαρχος είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων travel agents και low cost αεροπορικών εταιρειών όπου και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την προώθηση της Κέρκυρας στη διεθνή τουριστική αγορά.
Με τους εκπροσώπους της Thomas Cook και της TUI  διευρευνήθηκε  η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του προορισμού ενώ σε συνάντηση με στελέχη της  Jet2.com,  έγινε ενημέρωση  για τον προγραμματισμό της εταιρείας,  όσον αφορά στην αύξηση  του αριθμού πτήσεων  προς την Κέρκυρα  και την προσέλκυση μεγαλύτερου  μεριδίου αγοράς.

Όπως μετέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Aegean, Ρούλα Σαλούτση, οι προκρατήσεις (early  bookings) για την Κέρκυρα κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Σύμφωνα  με τις πρώτες εκτιμήσεις των μεγάλων tour operatorς τα μηνύματα από τη βρετανική αγορά είναι ιδιαίτερα θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, παρά τους προβληματισμούς για τις  πιθανές συνέπειες του  Brexit στην τουριστική οικονομία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η αστάθεια γειτονικών προορισμών, συμπεριλαμβανόμενης της Τουρκίας και η συντεταγμένη παρουσία των τουριστικών επιχειρήσεων, φαίνεται ότι ενισχύουν,  με μεθοδική προβολή και σημαντικές εκπτώσεις το μερίδιο αγοράς της χώρας μας στον κρίσιμο τομέα των προκρατήσεων.

Η αρνητική εικόνα

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και διευθυντικά στελέχη του  υπουργείου, εξέθεσε  μείζονα προβλήματα της Κέρκυρας που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της με άμεσες επιπτώσεις στην τουριστική  οικονομία  ενώ πρότεινε τη διοργάνωση συνάντησης με συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία και αποφασίσθηκε να  πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Το πολιτιστικό προϊόν

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην  έκθεση, τόσο ο Δήμαρχος Κέρκυρας όσο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, παραχώρησαν συνεντεύξεις σε  επίσημα δημοσιογραφικά δίκτυα του εξωτερικού  που ειδικεύονται  στο τουριστικό ρεπορτάζ, όπου και παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας, εστιάζοντας στις  διαχρονικές σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Κέρκυρα με τη Βρετανία, στην ασφάλεια  και ευκολία πρόσβασης, και δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Κέρκυρα είναι ένας προορισμός με έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, υψηλή γαστρονομική κουλτούρα και πολυάριθμες επιλογές για κάθε επισκέπτη.
Οι ξένοι ανταποκριτές ενημερώθηκαν επίσης αναλυτικά για την πολιτιστική δραστηριότητα της Κέρκυρας. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα τη διεξαγωγή του 1ου  Διεθνούς  Φεστιβάλ Χορωδιών καθώς και τις εκδηλώσεις  για τα 300 χρόνια της πολιορκίας  της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς, ενώ για θέματα προώθησης πολιτιστικών συνεργασιών, ο Δήμαρχος συναντήθηκε και με τους εκπρόσωπους του νεοσύστατου «Φεστιβάλ Κρίκετ & Λογοτεχνίας»,  το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο στην Κέρκυρα,  με τη συμμετοχή των «Lord’s Taverners» .
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην WTM εκπροσώπησε o Aντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Σπύρος Γαλιατσάτος,  που είχε και την εποπτεία του περιπτέρου, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ζακύνθου Αναστάσιος Μποτώνης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος  του Δήμου Παξών   Γιώργος Λύχνος.
Με την παρουσία τους στήριξαν τη συμμετοχή της Κέρκυρας στην WTM  και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων όπως: ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας  Βασίλης Καλούδης και μέλη του Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Χαράλαμπος Βούλγαρης και  μέλη του Δ.Σ., το μέλος του Δ.Σ. του HATTA  Βασίλης Κοντός καθώς και κερκυραίοι επιχειρηματίες και στελέχη, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.