Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποιημένη η Π.Ι.Ν. από τη συμμετοχή της στην WTM

WTM 2016
15 Nov 2016 / 10:33

ΛΟΝΔΙΝΟ. Eπιβεβαίωση των προβλέψεων για τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά ανακοίνωσε η Περιφέρεια μετά τη συμμετοχή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, 7 με 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε παρουσία με αυτόνομο περίπτερο, εκτός χώρου ΕΟΤ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους 50 περίπου φορείς και επαγγελματίες της, από όλα τα νησιά, να συναντηθούν με τους συνεργάτες τους και λοιπούς παράγοντες στη σημαντική αυτή έκθεση. Αυτός άλλωστε ήταν και ο κύριος σκοπός της συμμετοχής, δηλαδή να συναντηθουν οι παράγοντες της προσφοράς με τους παράγοντες της ζήτησης (tour-operators, πράκτορες, δημοσιογράφους, bloggers κ.λ.π).
 
Η προβολή της ΠΙΝ στα μέσα ενημέρωσης
 
Εκτός από το διαφημιστικό υλικό, τις αντιπροσωπευτικές αφίσες, υπήρξε και QR code, για όποιον ήθελε να λαμβάνει διαφημιστικό περιεχόμενο μέσω κινητού τηλεφώνου και tablet, καθώς και ιστοσελίδες της ΠΙΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και άλλες παραπομπές (links), που οδηγούσαν σε βίντεο και  φωτογραφικό υλικό.
Πεντασέλιδη επίσης καταχώρηση με λεπτομέρειες για όλα τα νησιά ( Κέρκυρα, Παξοί  και Αντίπαξοι, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο), υπήρξαν στην ειδική, Αγγλόφωνη έκδοση του γνωστού περιοδικού  MONEY & tourism.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Travel Channel καθώς και στην EΡT.
 
Διψήφια η άνοδος των προκρατήσεων
 
Η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι τα μηνύματα τόσο από αξιόπιστους οργανισμούς, όπως  ο σύνδεσμος Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, αλλά και από tour-operators, όχι μόνο της βρετανικής αλλά και άλλων αγορών είναι θετικά και μιλούν για διψήφια άνοδο των προκρατήσεων, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Ο προγραμματισμός νέων πρόσθετων πτήσεων είναι σημαντικός παράγοντας,  για τη θετική έκβαση της τουριστικής κίνησης του  2017.  Δύο νέες πτήσεις της British Airways από το Heathrow του Λονδίνου προς Ζάκυνθο, είναι ένα ποσοτικό αλλά και ποιοτικό πρωτίστως βήμα.
 
Η κάλυψη του περιπτέρου όλες τις ημέρες και ώρες πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύντρια της Δ/νσης Τουρισμού της ΠΙΝ κ. Μαγδαληνή Λούβρου.