Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτοξεύθηκαν στην Κέρκυρα τα κρούσματα μαθητών με κορωνοϊό

Μαθητές
12 Nov 2021 / 12:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοδική πορεία καταγράφεται σήμερα στον αριθμό των μαθητών θετικών στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων συνολικά 21 μαθητές βεβαιώθηκαν ως νέα κρούσματα, αριθμός τριπλάσιος από τον χθεσινό, όπου ανακοινώθηκαν συνολικά μόλις εφτά!

Ειδικότερα εννιά μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαπιστώθηκε ότι νοσούν με covid 19 και άλλοι 12 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και δυο άτομα λοιπού προσωπικού (όχι εκπαιδευτικοί).

Υπενθυμίζεται ότι προ Τρίτης και Παρασκευής διενεργούνται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να προσέλθουν στα διδακτήρια επιδεικνύοντας αρνητικό αποτέλεσμα.

Παρά τον αυξημένο πάντως αριθμό που καταγράφεται, μέχρι σήμερα δεν έχει «κλείσει» κάποιο τμήμα σχολείου, καθώς για να αναστείλει την λειτουργία του, απαιτείται να νοσεί το 50% των μαθητών συν ένα. Σημειώνεται ότι από την αρχή της εβδομάδας βεβαιώθηκαν επιπλέον πάνω από 24 κρούσματα σε μαθητές και δυο σε εκπαιδευτικούς.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ