Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκε το καρουζέλ και τα παιχνίδια στην Άνω Πλατεία για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα
12 Nov 2021 / 12:02

Στόχος να τοποθετηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με χριστουγεννιάτικη φορεσιά θα «ντυθεί» η Άνω Πλατεία στο Συντριβάνι. Καρουζέλ και παιχνίδια θα πάρουν θέση ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να αφεθούν στην μαγεία των εορτών. Η έγκριση διάθεσης κοινοχρήστου χώρου στην Άνω Πλατεία, στο Συντριβάνι (Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων) για την τοποθέτηση και λειτουργία καρουζέλ και άλλων παιχνιδιών δόθηκε χθες στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς.

Η συνεδρίαση κρίθηκε ως κατεπείγουσα, επειδή πρέπει να γίνουν όλες οι σχετικές διαδικασίες άμεσα, προκειμένου να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν το καρουζέλ και άλλα παιχνίδια από αρχές Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση και του χώρου στην Άνω Πλατεία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τίτλο «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων», στην Πλατεία Δημαρχείου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν χριστουγεννιάτικες δράσεις μέσα σε ξύλινα σπιτάκια για τους μικρούς φίλους, παιδικές παραστάσεις, δρώμενα διαδραστικού χαρακτήρα, συναυλίες μουσικών συνόλων κ.α.

Όπως τόνισε στην «Ε» η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο συναντήσεις με Φιλαρμονικές, θεατρικές ομάδες, Σχολές Χορού, και Πολιτιστικά Σωματεία για συμμετοχή στις καθημερινές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ