Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πρεμιέρα» των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους

ΜΕΤΡΑ
06 Nov 2021 / 13:12

Η Κέρκυρα βρίσκεται ήδη στο επίπεδο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα διατηρούνται σταθερά άνω των 80 ημερησίως.

 ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρεμιέρα κάνουν από σήμερα τα νέα μέτρα με ισχύ έως τις 22 Νοεμβρίου και τα οποία αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους πολίτες σε μια προσπάθεια για την ανακοπή του τέταρτου κύματος πανδημίας που σαρώνει όλη την χώρα αλλά και την αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί υποχρεούνται σε rapid test παντού εκτός σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και εκκλησιών, ενώ η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης γίνεται πλέον μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test.

Η Κέρκυρα βρίσκεται ήδη στο επίπεδο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα διατηρούνται σταθερά άνω των 80 ημερησίως.
Ήδη από το πρωί όσοι πολίτες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στα εμπορικά καταστήματα έπρεπε να επιδεικνύουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να μπορέσουν να εισέλθουν εντός των χώρων.

Οι έλεγχοι τόσο σε ανεμβολίαστους πολίτες για τα rapid test όσο και σε εμβολιασμένους για το πιστοποιητικό εμβολιασμού από το προσωπικό των καταστημάτων δημιούργησαν σε ορισμένες περιπτώσεις μικρές ουρές στην είσοδο κάποιων καταστημάτων.



Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά ελέγχονται μέσω app, το οποίο ωστόσο απαιτεί κάποιο χρόνο για να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα του εγγράφου.



Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση από τους ελέγχους της Αστυνομίας τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.