Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια σύλληψη για κατάληψη αιγιαλού στην Κέρκυρα

ΕΛΕΓΧΟΙ
01 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:13
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

24 συλλήψεις μέσα σε 8 ώρες στα Ιόνια Νησιά.234 παραβάσεις του ΚΟΚ. Ακινητοποιήθηκαν 64 οχήματα, εκ των οποίων 26 «γουρούνες»

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ. Σε 24 συλλήψεις στο Ιόνιο, εκ των οποίων μια αφορούσε σε κατάληψη αιγιαλού στην Κέρκυρα, προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 το απόγευμα της 31/08 έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και στη Λευκάδα.

Συνολικά ελέγχθηκαν 492 οχήματα και 587 άτομα, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 24 ατόμων (9 στη Ζάκυνθο, 7 στην Κεφαλονιά, 6 στην Κέρκυρα και 2 στη Λευκάδα).

Οι συλλήψεις αφορούσαν:

3 για κατοχή ναρκωτικών στη Ζάκυνθο,

1 για καταδικαστική απόφαση στην Κεφαλονιά,

3 για παράνομη παραμονή στη χώρα,

2 για διατάραξη, εκ των οποίων -1- στη Ζάκυνθο και -1- στην Κεφαλονιά,

11 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

3 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και

1 για κατάληψη αιγιαλού, στην Κέρκυρα.

234 παραβάσεις του ΚΟΚ

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν συνολικά 234 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων: 13 για μέθη, 32 για ταχύτητα, 2 για ζώνη ασφαλείας, 68 για προστατευτικό κράνος, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 7 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, μια για ανασφάλιστα οχήματα, 4 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 104 λοιπές παραβάσεις.

Ακινητοποιήθηκαν συνολικά 64 οχήματα, για περιπτώσεις μη χρήσης προστατευτικού κράνους, μέθης, έλλειψης ΚΤΕΟ και στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επισημαίνεται ότι, στις περιοχές Λαγανά και Καλαμάκι Ζακύνθου, ελέγχθηκαν 85 τετράτροχες μοτοσυκλέτες «γουρούνες», εκ των οποίων οι 26 ακινητοποιήθηκαν, για περιπτώσεις μέθης, μη χρήσης προστατευτικού κράνους και επικίνδυνης οδήγησης.

ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ

Τέλος, κατά τους ελέγχους, βεβαιώθηκε μια παράβαση για την αντικαπνιστική νομοθεσία.

 

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.