Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δανεικά» πιστοποιητικά εμβολιασμού και στην Κέρκυρα

Πρόστιμα
01 Nov 2021 / 09:22

Βαριά πρόστιμα και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται οι παραβάσεις που διαπιστώνονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που κάνουν συνεργεία της Αστυνομίας σε επιχειρήσεις  εστίασης. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων Νήσων, 
σε ελέγχους που έγιναν το το βράδυ το Σάββατου (30.10.2021) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (31.10.2021), στην Κέρκυρα, βεβαιώθηκαν:

- διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κέντρο διασκέδασης για εξυπηρέτηση πελάτη, ο οποίος επέδειξε πιστοποιητικό εμβολιασμού άλλου προσώπου. Επιπλέον, σε βάρος του πελάτη σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και του βεβαιώθηκε 300 ευρώ πρόστιμο και

- διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας, σε κατάστημα ψητοπωλείο, για εξυπηρέτηση σε εξωτερικό χώρο υπεράριθμων πελατών ανά τραπέζι.

Τέλος, το ίδιο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις στην Κέρκυρα, ένα στην Κεφαλονιά και ένα στη Λευκάδα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων καθώς και άλλες περιπτώσεις, για τις οποίες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, ενώ στην Κέρκυρα βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις με πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας από επιβαίνοντες σε ταξί.