Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Πώς θα καλυφθεί το κενό των ανεμβολίαστων υγειονομικών που θα τεθούν σε αναστολή

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
14 Αυγούστου 2021 / 10:15

Υπολογίζεται ότι είναι πλέον των 150 εργαζομένων αυτοί που δεν έχουν εμβολιασθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ) Πριν μερικές εβδομάδες, ως είχα υποχρέωση, μέσω τον τοπικών ΜΜΕ ενημέρωσα ότι ψηφίστηκε νόμος στη Βουλή με τον οποίο, μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι από τη 1η Σεπτεμβρίου η διοίκηση και του Νοσοκομείου μας υποχρεούται να θέσει σε αναστολή τους εργαζόμενους που δεν εμβολιάζονται.

Υπολογίζεται ότι είναι πλέον των 150 εργαζομένων αυτοί που δεν έχουν εμβολιασθεί. Τούτο καταγράφεται και σε σημερινή δήλωση του συνάδελφου βουλευτή κ. Γκίκα.

Να θυμίσω ότι στη Βουλή το κόμμα μου δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κ. Ραγκούση έθεσε το ερώτημα τι σχεδιασμό έχει κάνει η κυβέρνηση, στην περίπτωση που εφαρμοστεί η διάταξη περί υποχρεωτικής αναστολής της εργασίας των μη εμβολιασθέντων υγειονομικών στα νοσοκομεία και ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για να συμπληρώσει τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Η απάντηση του κ. Κοντοζαμάνη ήταν περίπου ."... Θα δούμε τότε. ."

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Ο κ. Γκίκας και το κόμμα του δεν θα έπρεπε να έχουν ήδη σχεδιάσει την αναπλήρωση όλων αυτών που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας και μάλιστα εν μέσω αύξησης των νοσηλευόμενων από κορωνοϊο;

Θα βρει η διοίκηση του Νοσοκομείου γιατρούς, νοσηλευτές κλπ. βοηθητικό προσωπικό για να τους προσλάβει για 3 μήνες μόνο, όπως προβλέπει ο νόμος;

Τι εικόνα δίνουμε στη διεθνή τουριστική αγορά μεσούσης της τουριστικής σαιζόν;

Υ.Γ.1. Να θυμίσω ότι ο Σεπτέμβρης έρχεται σε 17 μέρες από σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο προχθές διαδήλωσαν υπέρ της μη υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Υ. Γ. 2. Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών. Θεωρούμε όμως ότι οι όποιες ενέργειες της Πολιτείας θα πρέπει να είναι κλιμακούμενες και κυρίως διαφωνούμε με τις σκληρές κυρώσεις που έχουν χαρακτήρα τιμωρητικό δηλ. την αναστολή της εργασίας τους και την πιθανή απόλυση τους.