Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει ο δρόμος για μεταφορά των απορριμμάτων προς τη Βόνιτσα

Περιβάλλον
14 Ιουλίου 2021 / 18:45

Δεκτό έγινε το αίτημα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου από τον Κωνσταντίνο Σκρέκα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνου Σκρέκα, δόθηκε το πράσινο φως για τη μεταφορά 15.000 τόνων, υπολειμματικών και καθημερινών, Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από το Τεμπλόνι, στον νόμιμα λειτουργούντα χώρο, υγειονομικής ταφής Παλαίρου, στη θέση «Κακοπετριά» του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας της 3ης ΔΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, η προσωρινή διαχείριση επιβάλλεται για λόγους, δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, από την συσσώρευση των απορριμμάτων.
 
Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου δήλωσε: «Με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση, έλαβα σήμερα την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα - τον οποίο ευχαριστώ και προσωπικά - για την μεταφορά 15.000 τόνων υπολειμματικών και καθημερινών, Αστικών Στερεών Αποβλήτων  (ΑΣΑ)  του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από το Τεμπλόνι σε ένα πιο κοντινό προορισμό.
Μετά από συνεχείς προσπάθειες δικαιώθηκε το αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να μας ανοίξει και ένας ακόμα δρόμος για μεταφορά, πιο κοντινός και οικονομικά συμφέρων, που μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε  και υπόλειμμα, για να καθαρισθεί και να αποκατασταθεί επιτέλους, σταδιακά ο επιβαρυμένος χώρος του Τεμπλονιού».