Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Ζορμπάς: «Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των συνόρων»

κορονοϊός
12 Ιουλίου 2021 / 13:14
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στη ΜΕΛ του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύεται 73χρονος Άγγλος που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση των κρουσμάτων στην Κέρκυρα, όπου ο αριθμός επανήλθε σε διψήφιο νούμερο, ακολουθώντας την αυξητική ροή που παρουσιάζεται στην χώρα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημοσίας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά, οι 26 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Κυριακή στην Κέρκυρα από τον ΕΟΔΥ είναι μια αναμενόμενη κατάσταση μετά και το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες.

Όπως διευκρίνισε στην «Ε» πρόκειται για ασυμπτωματικά κρούσματα , τα οποία δεν χρειάστηκαν περίθαλψη στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και αντιμετωπίστηκαν με κατ’ οίκον νοσηλεία ή μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας.
«Τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες δεν είναι μόνο από τους κατοίκους της Κέρκυρας αλλά και από τουρίστες. Περιμένουμε να δούμε τις ανακοινώσεις σήμερα και αύριο για να δούμε αν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό ή όχι. Από τη στιγμή όμως που άνοιξε ο τουρισμός είναι φυσικό να υπάρχουν και κρούσματα. Δεν έχουμε θέματα εισαγωγών και το νοσοκομείο μέχρι τώρα λειτουργεί χωρίς πίεση», ανέφερε ο κ.Ζορμπάς.

Αναφορικά με την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καλούδη για περιστατικό με Ιταλό τουρίστα θετικό στον κορωνοϊό που περίμενε 28 ώρες για να έλθει το van του ΕΟΔΥ, ώστε να τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο αναφοράς, επισήμανε ότι σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μηλιώτη θα αποσταλεί έγγραφο προς την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας για τους χρόνους απόκρισης των περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε αναλάβει με van την μεταφορά τουριστών που ήταν διαγνωσμένοι με κορωνοϊό και δεν έχριζαν νοσοκομειακής περίθαλψης, στο ξενοδοχείο καραντίνας με πολύ καλά αποτελέσματα. Ωστόσο φέτος το ρόλο αυτό έχει αναλάβει κεντρικά η Πολιτική Προστασία.

37 τουρίστες στο ξενοδοχείο καραντίνας

Μέχρι στιγμής πάντως στο ξενοδοχείο καραντίνας φιλοξενούνται συνολικά 37 τουρίστες. Πρόκειται κυρίως για στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Όσον αφορά στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας νοσηλεύονται συνολικά 6 άτομα, εκ των οποίων ένας 73χρονος Άγγλος που έχει εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.