Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάλι άγονος ο διαγωνισμός για το καραβάκι στο Βίδο!

Βίδο
06 Ιουλίου 2021 / 14:11
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παντελιός: Η δημοτική αρχή επειδή θέλει να εξυπηρετήσει τον κόσμο, θα εισάγει στην Οικονομική Επιτροπή ευνοϊκότερους όρους για την εκμίσθωση του δημοτικού καϊκιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άγονος κηρύχθηκε και ο δεύτερος επαναληπτικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για την εκμίσθωση του δημοτικού καϊκιού «Αγ.Στέφανος», προκειμένου να ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς το Βίδο.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γιώργος Παντελιός δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος και θα ακολουθηθεί άλλη διαγωνιστική διαδικασία. «Η δημοτική αρχή επειδή θέλει να εξυπηρετήσει τον κόσμο, θα εισάγει στην Οικονομική Επιτροπή ευνοϊκότερους όρους  για την εκμίσθωση του δημοτικού καϊκιού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, των ηλικιωμένων, των κατασκηνωτών των ΑμΕΑ αλλά και των υπαλλήλων που επισκέπτονται το νησί για εργασίες», τόνισε ο ίδιος.

Σήμερα η μετάβαση στο νησί γίνεται είτε με ιδιωτικά σκάφη είτε με βαρκούλες  της ελεύθερης αγοράς που εκτελούν πέντε δρομολόγια καθημερινά προς το Βίδο έναντι αντιτίμου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται ήδη οι ανάγκες παιδιών που συμμετέχουν σε αθλητικό camp  του ΑΟΚ Κέρκυρας  Στίβου 2015, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται η μετάβαση στο νησί για τους λιλιπούτειους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Ιστορικό

Η λειτουργία του δημοτικού καϊκιού «Αγ.Στέφανος» ξεκίνησε ως μια κοινωνική υπηρεσία προς τους δημότες που μετέβαιναν στο Βίδο είτε για να απολαύσουν τη βόλτα τους στο καταπράσινο τοπίο είτε για μια βουτιά στα γαλανά νερά. Αρχικά χρέη καπετάνιου και πληρώματος εκτελούσαν δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο λειτουργίας της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Κέρκυρας, γνωστής ως  ΑΝΕΔΚ. Ωστόσο μετά την κατάργησή της  ακολουθήθηκαν διαφορετικοί τρόποι ως προς την εκμίσθωση του δημοτικού καϊκιού ανάλογα με τις αποφάσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.