Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Υπ. Τουρισμού για τους ναυαγοσώστες στα τουριστικά καταλύματα (video)

Υπουργείο Τουρισμού
06 Ιουλίου 2021 / 13:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Η ασφάλεια των τουριστών είναι στην πρώτη γραμμή της σκέψης του Υπουργείου και προς όφελος του συνολικού τουριστικού προϊόντος της χώρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έντονες διαμαρτυρίες έχει ξεσηκώσει στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων η υποχρεωτικότητα ναυαγωσωστών στις πισίνες. Πολλές Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της Κέρκυρας, έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη διάταξη του Υπουργείου Τουρισμού, που παρά τις επανειλημμένες έγγραφες εκκλήσεις και παρεμβάσεις τους, υποχρεώνει τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου, που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή, να προσλάβουν ναυαγοσώστη.

Οι Ομοσπονδίες δηλώνουν ότι αδυνατούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις, ειδικά σε καθεστώς μεγάλης τουριστικής κρίσης και προειδοποιούν ότι, «εάν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτή την καθόλα άδικη και άκαιρη γραμμή, πρέπει να γνωρίζει ότι οι επιχειρηματίες δεν θα την εφαρμόσουν, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν».




Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ερωτηθείς από την "Ε" για το θέμα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κέρκυρα, απαντά ότι «οι επιχειρηματίες κακώς διαμαρτύρονται. Η διάταξη έρχεται σε συνέχεια ατυχημάτων που είχαμε, ατυχήματα που ανοίγουν τους ιδιοκτήτες σε αστική ευθύνη και μιλάμε για αποζημιώσεις εκατομμυρίων. Οι συγγενείς των παιδιών που είχαν ατύχημα ακολουθούν τη δικαστική οδό και συνεπώς πρέπει να προστατεύσουμε τους ιδιοκτήτες από αυτή τη δυσχερή θέση».

«Εχουμε κάνει εκτεταμένο διάλογο μαζί τους κι έχουμε βελτιώσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία υπογράφεται και από το Υπουργείο Υγείας» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης. 

Διευκρίνισε δε ότι έχει δοθεί παράταση ενός έτους, ως μεταβατική περίοδος. «Το σημερινό καθεστώς παρατείνεται και λειτουργεί παράλληλα με το καινούργιο κι αυτό θα δώσει μια ανάσα στα καταλύματα. Όμως η ασφάλεια των τουριστών είναι πια στην πρώτη γραμμή της σκέψης του Υπουργείου και αυτό συνεπώς είναι προς όφελος του συνολικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.