Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγουν και πάλι οι παιδικές κατασκηνώσεις στα Γουβιά

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
29 Ιουνίου 2021 / 13:43
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Συνολικά η κατασκήνωση δύναται να φιλοξενήσει 280 άτομα, εκ των οποίων 190 παιδιά, 20 άτομα με αναπηρίες και 70 ηλικιωμένους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μικρούς κατασκηνωτές αναμένεται να ανοίξουν οι παιδικές εξοχές– κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας» στα Γουβιά, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, άναψε χθες το "πράσινο" φως, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε για την λειτουργία τους και την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.
Το θέμα συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις στα Γουβιά λειτούργησαν για τελευταία φορά το 2019, καθώς πέρσι δεν άνοιξαν λόγω της πανδημίας.
Συνολικά η κατασκήνωση δύναται να φιλοξενήσει 280 άτομα, εκ των οποίων 190 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, 20 άτομα με αναπηρίες σε μεικτές περιόδους (3 περίοδοι Χ 70 παιδιά και ΑμεΑ) και 70 ηλικιωμένα άτομα (1 περίοδος Χ 70 άτομα). 
 
Κατηγορία και ηλικία κατασκηνωτών 
Ειδικότερα στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που υλοποιείται δωρεάν μπορούν να λάβουν μέρος:
Α) Παιδιά 6-16 ετών, εκτός από αυτά που έχουν μεταδιδόμενα νοσήματα μέχρι αποκατάστεως της υγείας τους και ψυχονευρωτικά νοσήματα. 
Παιδιά με αναπηρία εφόσον διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους 
Β) Ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, είναι μόνοι λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας κ.λπ. και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.
Γ) Ενήλικοι με αναπηρίες, εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης. 
 
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.