Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένει στο «πορτοκαλί» της βρετανικής λίστας η Ελλάδα

Πορτοκαλί
24 Ιουνίου 2021 / 23:52

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στην πορτοκαλί κατηγορία, όπως αναμενόταν, παραμένει η Ελλάδα όπως και οι άλλοι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί.

Μόνον τα δημοφιλή νησιά των Βαλεαρίδων – Μαγιόρκα, Ίμπιζα και Μενόρκα – μαζί με τη Μαδέρα, τη Γρενάδα, τα Μπαρμπέιντος και τις Βερμούδες μετακινήθηκαν στην πράσινη λίστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γραντ Σάρπς.

Ωστόσο, πρόσθεσε, θα είναι υπό παρακολούθηση.

Στην κόκκινη λίστα η Τουρκία

Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και της Αϊτής, θα συμπεριληφθούν στην λίστα των κόκκινων χωρών», σημείωσε ο Σαρπς σε ανάρτηση στο twitter.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι

Παράλληλα και με τους Βρετανούς να πιέζουν για περισσότερη ελευθερία στα ταξίδια επισήμανε ότι οι περιορισμοί της πορτοκαλί λίστας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς θα αρθούν στο προσεχές διάστημα, με σχετική ανακοίνωση που αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Όμως το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία ξεκίνησαν να παρακινούν τα κράτη μέλη της ΕΕ ώστε οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές χώρες να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα βάζει φρένο στην ήδη αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί.

Πηγή: in.gr