Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουριστικά καταλύματα Κέρκυρας: Σε ποιον πλανήτη ζουν οι Υπουργοί Τουρισμού και Υγείας;

ΟΕΤΚ
24 Ιουνίου 2021 / 15:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόγνωση επικρατεί στον κλάδο των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων, μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ σχετικά με το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των ναυαγοσωστών στις πισίνες

Σε σχετική τους ανακοίνωσή προειδοποιούν πως εάν τα υπουργεία εμμείνουν στις αποφάσεις τους, οι επιχειρηματίες θα κρατήσουν τις πισίνες κλειστές

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:



«Με έκπληξη ακούμε και βλέπουμε για ακόμη μια φορά την ανακολουθία των υπευθύνων του τουρισμού ως προς το ζήτημα των ναυαγοσωστών για τις κολυμβητικές δεξαμενές των τουριστικών επιπλωμένων διαμερισμάτων, στην Κοινή Υουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού κ.κ. Β.Κικίλιας και Χ.Θεοχάρης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης ναυαγοσώστη κολυμβητικής δεξαμενής, την διαδικασία εξέτασης υποψηφίων ναυαγοσωστών κολυμβητικής δεξαμενής, την συγκρότηση επιτροπής εξετάσεων και τις υποχρεώσεις των φορέων διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων. 

Αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιους συμβούλους έχει ο αξιότιμος Υπουργός Τουρισμού που, σε μία εποχή μεγάλης τουριστικής κρίσης, καλούνται οι οικονομικά "μαραζωμένοι" μικροί, έως πολύ μικροί τουριστικοί επιχειρηματίες που μέχρι σήμερα η βοήθεια που έχουν λάβει από την πολιτεία είναι ασήμαντη έως ανύπαρκτη, να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη για να φροντίσουν από τη νέα σεζόν να έχουν ναυαγοσώστη!!!

Φτιάξτε ένα ερωτηματολόγιο κ. Υπουργέ να ρωτήσετε τους απανταχού τουρίστες τι ζητάνε. Ζητάνε απεγνωσμένα να ξεφύγουν από την απομόνωση του κορονωιού, να διασκεδάσουν στον ήλιο και την θάλασσα, να χαρούν την Ελληνική φιλοξενία…δεν νομίζουμε ότι ο ναυαγοσώστης στην κολυμβητική δεξαμενή είναι στις προτεραιότητες τους!

Όσο για τα μέτρα ασφαλείας αυτά τηρούνται στο απόλυτο!!!

Εάν επιμένετε λοιπόν σε αυτή την καθόλα άδικη και άκαιρη γραμμή να γνωρίζετε ότι εμείς, θα κρατήσουμε ΚΛΕΙΣΤΕΣ τις πισίνες μας και θα γνωστοποιήσουμε σε όλο τον τουριστικό κόσμο ποιος είναι υπεύθυνος που οι τουρίστες δεν θα χαρούν αυτή την παροχή».