Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια Γιώργου Μαχειμάρη για την απώλεια του Γιώργου Δρυ

Γιώργος Δρυς
04 Ιουνίου 2021 / 12:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης στο άκουσμα της απώλειας του Γιώργου Δρυ, εξέδωσε

το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: Ο εκλιπών επί πολλές δεκαετίες διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια πράγματα τόσο της Κέρκυρας όσο και της χώρας, σε πλείστες θέσεις ευθύνης. Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του το ακούραστο δημοκράτη και το στέλεχος με την ιδιαίτερη πολιτική - οργανωτική σκέψη και διορατικότητα.
 
Παρ’ όλες δε τις κατά καιρούς αντίθετες απόψεις σε διάφορα θέματα,  ξεχωρίζω  και σέβομαι τον πολιτικό με την ακούραστη εργατικότητα, την ηγετική μορφή και την πνευματική οξυδέρκεια. Στοχαστής και οραματιστής της αναδιάρθρωσης του ευρύτερου αγροτικού τομέα και των αγροτικών συνεταιρισμών.   
Υπενθυμίζουμε, πως ο Γιώργος Δρυς σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία στα συστήματα αυτόματου ελέγχου, ενώ εργάστηκε και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
 
Αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα (υπήρξε ο πρώτος γραμματέας του στο νησί), ενώ διετέλεσε: δημοτικός σύμβουλος,  πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993), Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου την περίοδο 1987-88, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
 
Το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ και επανεκλέγοταν συνεχώς έως το 2004.
 
Από το 1996 έως το 2001 διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών επί Πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ενώ, υπήρξε και υπουργός Γεωργίας από το 2001 έως το 2004. Μάλιστα τον Μάιο 2003 υπό την προεδρία του συνεδρίασε στην Κέρκυρα το άτυπο συμβούλιο των υπουργών γεωργίας της ευρωπαϊκής ένωσης  όπου δόθηκε  ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων αλλά και στην ανάγκη διατήρησης της ποικιλομορφίας και της παράδοσης στον τομέα των τροφίμων.
 
Παραμένουν  πάντα επίκαιρα τα λόγια του: Όραμα μου είναι: «Να μπορούσα να ανατρέψω τρία πράγματα:
  • την περιθωριοποίηση και την υποβάθμιση της ελληνικής ζωικής παραγωγής,
  • τον αυθαίρετο διαχωρισμό ανάμεσα στη φυτική και τη ζωική παραγωγή και
  • την κοινωνική αποστροφή των νέων μας προς το αγροτικό επάγγελμα». 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας θα διατεθεί αντί στεφάνου ικανή ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.
 
Για την ανάπαυση  της ψυχής του… και τη σκληρή πραγματικότητα  που αντιμετωπίζει ο καθένας μας στη διαδρομή της ζωής του «από ντυμένους φίλους», ταιριαστό το «Με προδώσαν οι φίλοι μου».
 
Καλό  ταξίδι Γιώργο Δρύ. Η Κέρκυρα πέρασε μια εποχή μαζί σου.