Κυριακή 22.12.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας

Ιστορικό Δημαρχείο
11 Οκτωβρίου 2016 / 15:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή συνέντευξη τύπου, με θέμα το συνέδριο για τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς, έδωσαν το μεσημέρι, στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή και ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το συνέδριο, με τίτλο «Η πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς το 1716»  θα πραγματοποιηθεί στις  21, 22 και 23 Οκτωβρίου, στην Ιόνιο Ακαδημία.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για διεθνές επιστημονικό συνέδριο που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Δήμου για τον εορτασμό των 300 χρόνων.
«Η οργάνωση ενός διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου για το θέμα αυτό» δήλωσε ο κ. Καραπιδάκης «ήταν μια ιδέα του Δήμου που ήθελε να αποτελέσει το αποκορύφωμα των προγράμματος εκδηλώσεων που οργάνωσε για το μείζον ιστορικό γεγονός. Σε αυτήν την ιδέα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνέδραμε ευχαρίστως, ώστε η ιστορική γνώση να εδραιωθεί με τα πορίσματα επιστημόνων που έχουν κομισθεί στο μεταξύ. Σε αυτό θα συμβάλει και η έκδοση του Αναμνηστικού Τεύχους που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.
Το συνέδριο» συνέχισε ο κ. Καραπιδάκης, «για το οποίο καλέσαμε τους πλέον ειδικούς, θα κινηθεί σε 3 άξονες:
1.      Ο πρώτος είναι  η καθαυτό σημασία της πολιορκίας για τη γεωστρατηγική της εποχής
2.      Ο δεύτερος, οι μεγάλες συνέπειες στη μορφή και τη φυσιογνωμία της πόλης, λόγω των οχυρωματικών έργων που κατασκευάστηκαν και μεταμόρφωσαν την πόλη.
3.      Και ο τρίτος, η απήχηση που είχε το γεγονός στην ψυχολογία των ανθρώπων και ειδικά των Κερκυραίων, από ιδεολογικής, θρησκευτικής, ψυχολογικής και συναισθηματική πλευρά.
Θέλω να πιστεύω» κατέληξε ότι,  μόλις ολοκληρωθεί το Συνέδριο και δημοσιευτούν τα πρακτικά του, θα έχουμε μια πληρέστερη εικόνα για το μείζον αυτό θέμα».
Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης, Νικολέτα Πανδή, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα συμπεράσματά του θα είναι χρήσιμα για την ιστορική γνώση.