Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει το θέμα των πατεντών, η πρόεδρος της Κομισιόν

ευρώπη
09 Μαΐου 2021 / 17:13

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είπε το Σάββατο ότι οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ κατανοούν ότι υπάρχουν "πιο πιεστικά ζητήματα" από την παραίτηση από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια.

• Ο Von der Leyen σημείωσε ότι αυτό το θέμα "είναι σημαντικό" αλλά θα συζητηθεί "μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα".

• Στη Γερμανία τα άτομα που εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19 εξαιρούνται από πολλούς περιορισμούς, μετά την εφαρμογή νέων κανόνων για την αποκατάσταση ορισμένων ελευθεριών. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα όρια στις κοινωνικές επαφές δεν ισχύουν πλέον για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως - περισσότερα από επτά εκατομμύρια άτομα - ή έχουν αναρρώσει από μια μόλυνση Covid, σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

• Η Ρωσία εορτάζει την Ημέρα Νίκης στις 9 Μαΐου, εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας στον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Λόγω της πανδημίας, οι αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν μέχρι τον Ιούνιο, την πορεία του «αθάνατου συντάγματος» όπου οι άνθρωποι περπατούν μαζί με βετεράνους με πορτρέτα μαχητών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

• Εκατοντάδες δόσεις εμβολιασμού δόθηκαν σε Ρουμάνους στο Κάστρο Μπραν - γνωστό ως Κάστρο του Δράκουλα - στην κεντρική Ρουμανία. Μερικοί πιστεύουν ότι η περιοχή και το κάστρο έχουν εμπνεύσει το βιβλίο του Bram Stoker «Dracula», αν και ορισμένοι μελετητές το έχουν αμφισβητήσει.