Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινέζικο ρεκόρ στους εμβολιασμούς και αποδόσεων κεφαλαίου στις φαρμακοβιομηχανίες εμβολίων

ευρώπη
30 Απριλίου 2021 / 19:55

Η γιγαντιαία φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανέφερε πωλήσεις 275 εκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιο COVID-19 το πρώτο τρίμηνο του 2021.

- Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκάλυψε στοιχεία πωλήσεων για το σκεύασμα, το οποίο αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η εταιρεία πωλεί το εμβόλιο στην τιμή κόστους, περίπου 4 $ ανά δόση. Η Pfizer των ΗΠΑ, η οποία πωλεί το σκεύασμά της σε πολύ υψηλότερη τιμή, είχε εκτιμήσει ότι οι πωλήσεις του εμβολίου COVID-19 θα φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.
 
- Αρκετές ινδικές πολιτείες έχουν εξαντλήσει τα εμβόλια COVID-19 μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη διεύρυνση μιας εθνικής κίνησης εμβολιασμού, ανέφεραν οι αρχές την Παρασκευή, καθώς νέες μολύνσεις στη χώρα που επλήγη από την κρίση ανέβηκαν.
 
- Τρεις περιπτώσεις της παραλλαγής COVID-19 που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία και συγκεντρώνουν τις υποψίες ότι είναι πιο μεταδοτικές από άλλες που έχουν ήδη ανακαλυφθεί, έχουν εντοπιστεί στην ηπειρωτική Γαλλία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σε δελτίο τύπου αργά την Πέμπτη.
 
- Ο Οργανισμός υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακάλυψε δύο νέες παραλλαγές που μοιράζονται την ίδια «γενεαλογία» με την παραλλαγή που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, η οποία θεωρείται ότι είναι πιο μεταδοτική και εν μέρει αποδίδεται στο καταστροφικό δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ινδία. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει φτάσει πλέον τις 400.
 
- Η Ρωσία παρήγαγε την πρώτη παρτίδα εμβολίων COVID-19 στον κόσμο για ζώα, σύμφωνα με την αγροτική ρυθμιστική αρχή την Παρασκευή. Η χώρα παρουσίασε το Carnivac-Cov τον Μάρτιο, αφού οι δοκιμές έδειξαν ότι παρήγαγε αντισώματα κατά του ιού σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες και βιζόν. Η πρώτη παρτίδα των 17.000 δόσεων θα διατεθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ αρκετές χώρες εκδηλώνουν ενδιαφέρον να το αγοράσουν.
 
- Η Κίνα χορήγησε περίπου 9,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς COVID-19 στις 29 Απριλίου, κίνηση ρεκόρ, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμένων στα 253,46 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας την Παρασκευή.
 
- Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν για φέτος το καλοκαίρι, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής στο AFP την Παρασκευή. Αυτές οι σκέψεις γίνονται εν μέσω αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 σε πολλά μέρη της Ιαπωνίας, θέτοντάς τα σε τρίτη κατά σειρά, κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
- Η Βραζιλία έχει γίνει η δεύτερη χώρα που πέρασε 400.000 θανάτους COVID-19, μετά τις ΗΠΑ, με ειδικούς που προειδοποιούν ότι τα κρούσματα ημερησίως θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλά για αρκετούς μήνες λόγω αργών εμβολιασμών και χαλάρωσης των κοινωνικών περιορισμών.
 
- Οι παγκόσμιες περιπτώσεις COVID-19 πέρασαν 150 εκατομμύρια την Παρασκευή, σύμφωνα με το AFP, με τους αριθμούς να αυξάνονται πρόσφατα λόγω του αδυσώπητου δεύτερου κύματος στην Ινδία. Σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των νέων καθημερινών λοιμώξεων έχει υπερδιπλασιαστεί από τα μέσα Φεβρουαρίου.