Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Συνταξιούχοι
28 Απριλίου 2021 / 13:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τρίτη 4 Μαΐου οι συνταξιούχοι καλούνται να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση για την επέτειο της Πρωτομαγιάς και μαζί με τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας αναφέρει: Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί όλους τους συνταξιούχους στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη, 4 Μάη, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για να τιμήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων που πάλεψαν γενεές ολόκληρες για την κατοχύρωση του 8ωρου, του 5ημέρου και της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και του συστήματος δημόσιας υγείας, ενάντια στην ληστεία μισθών, συντάξεων, δώρων και επιδομάτων, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα και την μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους σκλάβους.

Διεκδικούμε:
-  την πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων και επιστροφή όλων των παράνομων περικοπών των συντάξεων, κύριων και επικουρικών
- Επαναφορά 13ης & 14ης σύνταξης, καθώς και του ΕΚΑΣ
- Καμία πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης
- Απρόσκοπτη και γρήγορη έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων κύριων, επικουρικών και εφάπαξ παροχών, με άμεση χορήγηση προσωρινής σύνταξης.
- Βελτίωση της οργάνωσης και της λειτουργίας του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΠΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
- Δωρεάν δημόσια περίθαλψη και Υγεία. Ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
- Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
- Ουσιαστική καταπολέμηση της ανεργίας. Αδιαπραγμάτευτο 8ωρο/40ωρο και καθολικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


Συνάδελφοι, κανένας δεν μας έδωσε χαριστικά τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση και την δημόσια υγεία. Όλα τα κατακτήσαμε με ιδρώτα και αγώνα και είναι οι κόποι και οι εισφορές των εργαζομένων μιας ολόκληρης ζωής. Πλέον, οι μόνες ελπίδες μας εναποτίθενται στα δικά μας χέρια, στα χέρια του απλού λαού. Χρειάζεται η μαζική μας παρουσία δυναμική, ενωτική, αποφασιστική. Μια ζωή κοπιάσαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και εδώ και χρόνια βλέπουμε τους κόπους μας να ληστεύονται.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση για την επέτειο της Πρωτομαγιάς και μαζί με τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.
ΤΡΙΤΗ 4η ΜΑΗ – 10 ΤΟ ΠΡΩΙ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ