Τετάρτη 22.01.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Προσβάλλουν τα Επτάνησα οι τιμές των τοπικών αρχών στον Φίλιππο

Λαϊκή Συσπείρωση
22 Απριλίου 2021 / 14:09

«Όταν οι αρχές της τοπικής Διοίκησης των Επτανήσων παρευρίσκονται, τιμούν, θεωρούν «δικό μας» άνθρωπο,

εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και υπόσχονται να μη λησμονηθεί, καλά θα κάνουν να μην λησμονούν επίσης και την βρετανική κατοχή των Επτανήσων» επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων, σε ανακοίνωσή της, σχετικά με την επιμνημόσυνη δέηση για τον Πρίγκιπα Φίλιππο στον Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στις 17-04-2021 η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, τέλεσε στην Κέρκυρα, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα επιμνημόσυνη δέηση για τον Πρίγκιπα Φίλιππο της Αγγλίας, παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων!!!

Η κ. Κράτσα, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κατά την διάρκεια εξέλιξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που γινόταν με τηλεδιάσκεψη, έκρινε απαραίτητη την παρουσία της στην τελετή, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«…όλη του τη ζωή που παρακολουθούσαμε τη δράση του, το έργο του, σαν σύζυγος της βασίλισσας μιας μεγάλης χώρας και ενός θρόνου ιστορικού, όπως είναι ο αγγλικός θρόνος, πάντα τον βλέπαμε και σκεφτόμαστε ότι είναι και λίγο δικός μας. Ότι είναι ο Φίλιππος της Αγγλίας που γεννήθηκε εδώ... πάντα θα τον θυμόμαστε…»

Δεν ξέρουμε αν κάποιος, θαυμάζοντας τους αφέντες νοιώθει και ο ίδιος αφέντης ή αν με τέτοιες φαντασιώσεις επιλέγει να θυμάται πρόσωπα και γεγονότα.

Ωστόσο, όταν οι αρχές της τοπικής Διοίκησης των Επτανήσων παρευρίσκονται, τιμούν, θεωρούν «δικό μας» άνθρωπο, εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και υπόσχονται να μη λησμονηθεί, καλά θα κάνουν να μην λησμονούν επίσης και την βρετανική κατοχή των Επτανήσων.

Η κ. Κράτσα πέρυσι, στην 156η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, από το χώρο της Ιονίου Βουλής, είχε επίσης πει:
«Εδώ σε αυτόν το χώρο, εκφράστηκαν με απαράμιλλη θέρμη και αποφασιστικότητα τα αισθήματα των εκπροσώπων των λαών της Επτανήσου για την ελευθερία, τη φιλοπατρία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική αξιοπρέπεια, αυτά τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον αγώνα των Επτανησίων κατά των ξένων προστάτιδων δυνάμεων».
Είναι απορίας άξιο αν η κυρία Κράτσα «ξέχασε» αυτή τη περσινή της δήλωση ή θεωρεί ότι η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια συγκεράζονται με τους αφέντες και τις προστάτιδες δυνάμεις.

Εμείς πάντως σίγουρα δεν ξεχνούμε, ούτε το λαό των Επτανήσων, ούτε τα ιδανικά τους, ούτε πολύ περισσότερο το ρόλο της αστικής τάξης στην πρόσδεση με τους «προστάτες» μας. Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες «του αγγλικού ιστορικού θρόνου» κατά του ελληνικού λαού σε πολλές περιόδους της ιστορίας μας και ιδιαίτερα κατά των επτανησίων την περίοδο της αγγλικής κατοχής.

Δεν ξεχνούμε ούτε τους πρώην, ούτε τους νυν. Τους θυμόμαστε πολύ καλά.

Όπως θυμόμαστε ότι ο Ελληνικός λαός έχει αποφασίσει για το θεσμό της βασιλείας από το 1974 κ. Κράτσα.

Η δήλωσή σας, αποτελεί τουλάχιστον προσβολή για τους νεκρούς Κερκυραίους και επτανήσιους του βρετανικού θρόνου, τους νεκρούς αγωνιστές της Κύπρου.
Κανένας Κερκυραίος, ούτε επτανήσιος δεν έδωσε με την ψήφο του το δικαίωμα να μιλάτε εξ ονόματός του και να οραματίζεστε την επιστροφή των αφεντάδων.