Παρασκευή 22.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικοί: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Μερόπης Υδραίου

Μερόπη Υδραίου
02 Απριλίου 2021 / 08:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την επιστολή Υδραίου που ζητά την αποπομπή του Χρήστου Άνθη, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) καταγγέλλει τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

για "γκεμπελικές μεθοδεύσεις" που στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς. Αντί να λύσει τα τεράστια προβλήματα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επιλέγει τον δρόμο του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, τονίζει ο ΣΕΠΕ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Αντώνης Κουρσάρης και ο Γ.Γ. Παναγιώτης Ποζίδης, ο ΣΕΠΕ αναφέρει:

Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει.
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. Αγάθων, αρχαίος τραγικός (450 – 400 π.Χ.)
 
Αποδεικνύοντας με κάθε νέα της κίνηση ότι δεν υπάρχουν όρια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, στον οποίο διαρκώς ολισθαίνει, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων έφτασε στην απόλυτη επαφή με την ολοκληρωτική συμπεριφορά.
 
Η κα Υδραίου ζητά αυτή τη φορά με εμπιστευτική συκοφαντική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας την αποπομπή στελέχους της εκπαίδευσης και υπηρεσιακού παράγοντα για καθαρά πολιτικούς λόγους. Είχε προηγηθεί η αήθης στρέβλωση των θέσεων του σωματείου μας από την Δήμαρχο ότι με αντιπολιτευτική πάντοτε διάθεση  χρησιμοποιούμε δήθεν τους μαθητές μας και την εκπαιδευτική λειτουργία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εμμονές, επειδή αναδεικνύουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, την ανεπάρκεια στην απορρόφηση κονδυλίων για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων ή την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, τον ψηφοθηρικό «πολιτικό σχεδιασμό» τοποθέτησης κοντέινερ σε περιοχές όπου δεν είναι απαραίτητο για τις ανάγκες εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής, κτλ.

Εγείρεται μέγιστο ζήτημα καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και πρωτοφανούς αξίωσης αυθαίρετων υπηρεσιακών μεταβολών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης (σχέδιο Πισσαρίδη) προδιαγράφεται «σύσφιξη» της σχέσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που σήμερα περιορίζεται στα σχολικά κτίρια. Αν το πρώτο βήμα της πολιτικής της αποκέντρωσης/περιφερειοποίησης της εκπαίδευσης είναι το αίτημα προς την κεντρική διοίκηση για αποπομπή του Διευθυντή Α΄ Εκπαίδευσης Κέρκυρας, τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει συνολική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και ομηρία των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα της την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της έντασης των ταξικών φραγμών.

Είναι προφανές ότι η εκπαίδευση δεν ανήκει στις προτεραιότητες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει σε ένα σχολείο για να λειτουργεί σωστά για το καλό των παιδιών, γιατί δεν είμαστε «περαστικοί» από τα σχολεία, αλλά είμαστε πάντα εκεί. Καλό θα ήταν λοιπόν, ο εκάστοτε αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης, να ακούει τις επιστημονικές απόψεις των εκπαιδευτικών και να τις λαμβάνει υπόψη του, αντί να τους αντιμετωπίζει με εχθρότητα και διάθεση επίρριψης ευθυνών για θέματα αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων γενικεύει τον πόλεμό της ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο, αντί να λύσει τα τεράστια προβλήματα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, επιλέγοντας τον δρόμο του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας.
 
Η εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη φάση, έχει ανάγκη -και σε θεσμικό επίπεδο- από ανθρώπους που τη στηρίζουν και λύνουν προβλήματα και όχι από ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα δυναμιτίζοντας την όποια ηρεμία έχει απομείνει. Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους Βουλευτές, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και όλους τους θεσμικούς φορείς να πάρουν θέση για αυτή τη θεσμική και αντιδεοντολογική εκτροπή της Δημάρχου που θυμίζει άλλες εποχές!
 
Η μαχόμενη εκπαίδευση θα δώσει ηχηρό μήνυμα αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας και μάθημα Δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές τακτικές της δημοτικής αρχής που με γκεμπελικές μεθοδεύσεις προσπαθεί να αποδομήσει όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη.