Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιμένοντας τον εργολάβο στον ΟΛΚΕ

Τελωνείο
05 Οκτωβρίου 2016 / 10:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο κόμβος του Τελωνείου, η μάντρα και η ανατολική πύλη του λιμανιού αλλά και τα "βομβαρδισμένα" κουρτελάτσα της Γαρίτσας περιμένουν την εγκατάσταση των "επιλαχόντων" εργολάβων ώστε να αποπερατωθούν...

Στα γραφεία του ΟΛΚΕ εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα ο δεύτερος κατά σειρά, μειοδότης εργολάβος του έργου της κατασκευής της μάντρας του λιμανιού, της ανατολικής του πύλης και κυρίως της διαμόρφωσης του κόμβου έξω από το Τελωνείο. Πηγές του λιμανιού λένε ότι αναμένεται η κατάθεση της εγγυητικής επιταγής ώστε να εγκατασταθεί και, επιτέλους, να ξαναξεκινήσει το έργο, με την ελπίδα να είναι έτοιμο την επόμενη σεζόν. Σημειωτέον ότι η νέα περίοδος του ελλιμενισμού κρουαζιεροπλοίων στην Κέρκυρα, αρχίζει νωρίς. Από τον Μάρτιο του 2017 ξεκινάει μια ακόμα ελπιδοφόρα σεζόν, που σύμφωνα με την Ενημέρωση του Σαββατοκύριακου, αναμένεται να έχει τόσο καλές επιδόσεις προσεγγίσεων όσο περίπου και φέτος, χρονιά που σημειώνεται ρεκόρ όλων των εποχών.
 
Οκ από την Αρχαιολογία
 
Το εργοτάξιο είναι έτοιμο, καθαρισμένο απ' ότι περιττό ώστε να δεχθεί τον εργολάβο. Υπενθυμίζεται ότι ξεπεράσθηκε και ο "κάβος" της Αρχαιολογίας. Οι μετατροπές στη μελέτη έγιναν αποδεκτές κι έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην συνέχιση της εργολαβίας.
Στο υποθετικό ερώτημα, τι θα γίνει αν δεν συμβεί η εγκατάσταση του δεύτερου μειοδότη εργολάβου, πηγές του λιμανιού έλεγαν ότι υπάρχει προβληματισμός ώστε να γίνει το έργο με προδιαγραφές τέτοιες που θα επέτρεπαν στον ΟΛΚΕ να το ολοκληρώσει ιδίαις δυνάμεις!
 
Ο Νοτιάς (όχι του Μπουλμέτη)
 
Αναλόγως και το εργοτάξιο της Γαρίτσας βρίσκεται υπό την απειλή του Χειμώνα και των νότιων ανέμων. Η φθορά είναι τέτοια και τόση, που σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον εργολάβο που αποχώρησε, η μελέτη δεν επαρκεί ώστε να καλύψει το νέο αντικείμενο. Ούτε τα λεφτά. Κι αυτό είναι το μεγάλο αγκάθι, πλέον, στο έργο, που δεινοπάθησε από τα γεννοφάσκια του κι έκτοτε περιπλανιέται στους δαιδάλους της γραφειοκρατίας (και) με τον χρόνο αντίπαλο!