Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων

ΣΥΡΙΖΑ
19 Μαρτίου 2021 / 10:54

Θα πρέπει να υπάρξει άμεσος κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενσωμάτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας μας κατά της covid-19.

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, με θέμα την ενσωμάτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας κατά της covid 19.

Οι βουλευτές επισημαίνουν πως πλέον υπάρχει επίσημη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στα κράτη-μέλη της ΕΕ για υπό προϋποθέσεις χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της covid-19 σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.  Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως η ένταξη των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε μια συνολική υγειονομική στρατηγική στη μάχη κατά της πανδημίας αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα και μαζί με τα εμβόλια και τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, συνιστούν τα σημαντικότερα μέσα που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θα πρέπει να υπάρξει άμεσος κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενσωμάτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας μας κατά της covid-19, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.