Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση του νοσοκομείου

υπουργείο υγείας
07 Φεβρουαρίου 2021 / 19:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πεδίο εκ νέου αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και την Ομάδα υγείας Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, η στελέχωση του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των αγορτικών ιατρείων στα Διαπόντια. Αφορμή έδωσε η νέα προκήρυξη ιατρικού προσωπικού, στην οποία περιλαμβάνεται και η Κέρκυρα.

Σ' αυτήν αρχικώς αναφέρθηκε η Μ. Μάστορα, δηλώνοντας «...απόλυτα ευτυχής για τον δίαυλο επικοινωνίας που έχω εδώ και καιρό ανοίξει με τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. μεταφέροντας του τα υγειονομικά θέματα της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, καθώς και την από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων στα θέματα Υγείας».
 
Ενημέρωσα τους υπουργούς για τις ελλείψεις
 
Αργότερα ο βουλευτής Στ. Γκίκας, ανακοίνωσε και αυτός «πριν 10 περίπου ημέρες είχα ανακοινώσει την απόφαση του Υπουργού Υγείας να ενισχύσει σημαντικά με Μόνιμο Ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο μας, το ΚΥ Λευκίμμης και τα Διαπόντια Νησιά. Επιθυμώ σήμερα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς στις διαδοχικές μου επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, όπου είχα την ευκαιρία να τους παρουσιάσω τις ελλείψειςΜόνιμου Ιατρικού προσωπικού στην Π.Ε. Κέρκυρας, αντιλήφθηκαν την σημασία και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Δομών Υγείας στη Κέρκυρα καισυμπεριέλαβαν13 Μόνιμες Θέσεις Ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων στην παρούσα προκήρυξη. Οι τρεις μάλιστα αφορούν στα Διαπόντια Νησιά, που με αυτήν την απόφαση - πράξη ευελπιστούμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα, της ιατρικής περίθαλψης των ακριτών μας, το οποίο είναικρίσιμο».
 
Ξαναπροκηρύσσουν ό, τι είχαμε προκηρύξει, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Με αφορμή τις ανακοινώσεις αυτές των στελεχών της ΝΔ, η Ομάδα Υγείας Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη με δική της ανακοίνωση, λέγοντας, «Εδώ και 1,5 χρόνο καμία νέα μόνιμη θέση γιατρού δεν έχει προκηρυχθεί στην Κέρκυρα και ενώ περιμένουμε ακόμα τα μέτρα στήριξης του Νοσοκομείου, που έχει υποσχεθεί τόσο ο Υφυπουργός Υγείας στη Βουλή όσο και ο τοπικός Βουλευτής της ΝΔ, είδαμε σε 3 προκηρύξεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν το τελευταίο 18μηνο για όλη την Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε μια για την Κέρκυρα
 
Και όμως, στο πνεύμα του γκεμπελισμού «πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει», θέλοντάς να καλύψει την πολιτική ανικανότητα, η υπεύθυνη υγείας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Μάστορα, ανακοίνωσε ως προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, τις προκηρύξεις αγροτικών ιατρείων για τα Διαπόντια και για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης!!
 
Το ίδιο πνεύμα ισχύει και για τις μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δήθεν εγκρίθηκαν μάλιστα από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ενώ αυτές στη συντριπτική πλειοψηφία τους, απλά αφορούν επαναπροκηρύξεις μόνιμων θέσεων, που είχαν προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν αδιάθετες, όπως ισχύει για τις 2 θέσεις του τμήματος επειγόντων, του διευθυντή Παθολογίας, του νευρολόγου και νεφρολόγου.
 
Ταυτόχρονα συνεχίζουν να αγνοούνται άλλες θέσεις μόνιμες που είχαν προκηρυχτεί επί ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν άγονες, όπως 2 θέσεις ψυχιάτρων, 1 θέση Παιδίατρου, 1 θέση παθολόγου κοκ για τις οποίες δεν αναφέρθηκε τίποτα.
 
Τι περιλαμβάνεται στη νέα προκήρυξη
 
Συγκεκριμένα, για την Π.Ε. Κέρκυραςπροκηρύσσονται δύο θέσεις Διευθυντών, 9 θέσεις Επιμελητών Α’ και δύο θέσεις Επιμελητών Β’. Προβλέπονται από ένας Μόνιμος Ιατρός βαθμού Επιμελητού Α’ για κάθε Περιφερειακό Ιατρείο των Διαποντίων Νήσων και δύο Μόνιμοι Ιατροί βαθμού Επιμελητού Β’ για το Κ.Υ. Λευκίμμης. Σε ότι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκηρύσσονται συνολικά 8 μόνιμες θέσεις εκ των οποίων δύο θέσεις Διευθυντού και 6 Επιμελητού Α’ καλύπτοντας κρίσιμες ειδικότητες. Αναλυτικά οι ειδικότητες  των 8 προκηρυχθεισώνθέσεωνγια το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι: μία θέση Διευθυντού Αιματολογίας ή  Ιατρικής Βιοπαθολογίας, μία θέση Διευθυντού Εσωτερικής Παθολογίας, μία θέσηΕπιμελητού Α΄ Νευρολογίας, μία θέση Επιμελητού Α΄ Νεφρολογίας, δύο θέσειςΕπιμελητού Α΄ ΤΕΠ, δύο θέσεις Επιμελητού Α΄ Πνευμονολογίας.
 
Στην ανακοίνωσή του ο Στ. Γκίκας επισημαίνει ότι «η Διοίκηση του Νοσοκομείουείχε ζητήσει επιπροσθέτως την κάλυψη και άλλων θέσεων Μονίμων Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων όπως Καρδιολογίας, Ορθοπεδικής, Χειρουργικής κ.α. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η κοινή θεσμική προσπάθεια, ώστε οι συγκεκριμένες θέσεις να συμπεριληφθούν στις επόμενες δύο προκηρύξεις που αναμένεται να βγουν εντός του 2021».
 
«Ενώ σύντομα θα προκηρυχθούν περισσότερες από 10 θέσεις λοιπού Επικουρικού Προσωπικούδιαφόρων ειδικοτήτων για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας».