Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικογραφία και επείγουσα εισαγγελική παραγγελία για τους επιλεκτικούς εμβολιασμούς

εμβολιασμός
03 Φεβρουαρίου 2021 / 15:53
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λ. Ρουμπάτης για την ΕΔΕ: Παρελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο. Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Εισαγγελία για την περίπτωση της παραβίασης των εμβολιαστικών κανόνων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Εισαγγελία για την περίπτωση της παραβίασης των εμβολιαστικών κανόνων. Σ' αυτήν περιγράφονται τα αδικήματα ενώ διατάχθηκε επείγουσα προκαταρτική έρευνα της υπόθεσης, που έγινε το θέμα της ημέρας. Και μάλιστα, όχι μόνον στην Κέρκυρα.
 
Η ΕΔΕ
 
Στο μεταξύ και στο υπηρεσιακό πεδίο, εκκρεμεί ο ορισμός του υπηρεσιακού παράγοντα για τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), μετά την άρνηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου να αναλάβει. Σύμφωνα με τους κανόνες, της ΕΔΕ προΐσταται υπηρεσιακός παράγοντας ανώτερης βαθμίδας από τους εξεταζόμενους, τον πρ. προϊστάμενο, γιατρούς και υγειονομικούς λειτουργούς του Κέντρου Υγείας Κερκύρας.
 
Για να μη χαθεί η δόση
 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο μέχρι χθες προϊστάμενος του ΚΥ, Α. Γαρδικιώτης ισχυρίστηκε ότι «Ο εμβολιασμός του δημοσιογράφου έγινε στη λογική να μην χαθεί αδιάθετη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό».
 
Δεχόμουνα πιέσεις
 
Ο υπεύθυνος εμβολιασμών Σπύρος Σκιαδόπουλος μιλώντας και αυτός στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ο ίδιος “έχει απευθυνθεί και στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας ότι δέχεται από τους ανωτέρους του πιέσεις για να εμβολιαστούν άτομα εκτός λίστας”. 
Ο κος Σκιαδόπουλος μάλιστα παραδέχτηκε ότι ο ίδιος κάλεσε τον κ. Μάμαλο, για τον οποίο γνώριζε ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα και ενδιαφέρονταν να εμβολιαστεί , καθώς το εμβόλιο που περίσσευε είχε πολύ μικρό χρόνο ζωής και ενώ δεν ανταποκρίθηκε άτομο από τα σώματα ασφαλείας στα οποία απευθύνθηκε αρχικά. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.