Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι από Μάρτη ... καλοκαίρι, βλέπουν τώρα στην Αγγλία την άρση των περιορισμών!

lockdown
05 Ιανουαρίου 2021 / 17:56

Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Γκόβε δήλωσε ότι η κυβέρνηση "θα πρέπει να είναι σε θέση" να αρχίσει να χαλαρώνει το εθνικό απαγορευτικό της Αγγλίας τον Μάρτιο, με τους περιορισμούς να χαλαρώνουν σταδιακά αντί για απότομες αλλαγές, πρόσθεσε.

• Η Αγγλία θα εισέλθει από την Τετάρτη στο πιο δύσκολο κλείσιμο σε εθνικό επίπεδο από τον Μάρτιο, ενώ τα σχολεία θα αναγκαστούν να κλείσουν και οι μαθητές θα εξακολουθήσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.
 
• Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Γκόβε δήλωσε ότι η κυβέρνηση "θα πρέπει να είναι σε θέση" να αρχίσει να χαλαρώνει το εθνικό απαγορευτικό της Αγγλίας τον Μάρτιο, με τους περιορισμούς να χαλαρώνουν σταδιακά αντί για απότομες αλλαγές, πρόσθεσε.
 
• Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 90%, από έτος σε έτος, τον Νοέμβριο, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της χώρας απέτρεψαν τους επισκέπτες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
 
• Η Αυστρία βρήκε τέσσερα κρούσματα της νέας παραλλαγής ιού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία περίπτωση της μετάλλαξης που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, ανέφερε ο Οργανισμός δημόσιας υγείας της χώρας.
 
• Οι επιβεβαιωμένες παγκόσμιες λοιμώξεις έχουν ξεπεράσει τα 85 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

• Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να παρατείνει το εθνικό απαγορευτικό της Γερμανίας καθώς οι λοιμώξεις και οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται.

• Η Γαλλία πρόκειται να διευρύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού σε πυροσβέστες και εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ηλικίας άνω των 50 ετών, καθώς η χώρα φαίνεται να "ενισχύει, να επιταχύνει και να απλοποιεί" τους εμβολιασμούς, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

• Οι διοργανωτές τουρνουά ράγκμπι Six Nations αναμένουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, παρά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων σε όλη την Ευρώπη.

• Ο διαφημιστικός Οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου, The Advertising and Standards Authority, ξεκίνησε έρευνα για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair, όταν έλαβε εκατοντάδες καταγγελίες με τον ισχυρισμό ότι μια τηλεοπτική διαφήμιση διατείνεται ότι δεν θα υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους επιβάτες που εμβολιάζονται.