Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλά τα κρούσματα και δυο νέα στελέχη του ιού στην Αγγλία

κορονοϊός
24 Δεκεμβρίου 2020 / 17:08

Ένα στα 85 άτομα στην Αγγλία έχει COVID-19 ενώ το Λονδίνο έχει το υψηλότερο θετικό ποσοστό δοκιμών, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

- Η Κίνα και η Βραζιλία έχουν αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από τη Βρετανία από την στιγμή που ανέφερε ένα νέο, πιο μολυσματικό στέλεχος του κοροναϊού. Η Νέα Υόρκη έχει εφαρμόζει επίσης υποχρεωτική απομόνωση δύο εβδομάδων για όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

- Η Γαλλία έστειλε μια ομάδα 26 πυροσβεστών στο Ντόβερ με 10.000 δοκιμές coronavirus για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους εκεί οδηγούς να διασχίσουν τα σύνορα Γαλλίας- Η.Β., που άνοιξαν ξανά υπό την προϋπόθεση ότι οι οδηγοί και οι επιβάτες θα περάσουν αρνητικό τεστ.

- Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε ότι δύο περιπτώσεις μιας νέας, πιθανώς πιο «μεταδοτικής» παραλλαγής του COVID-19 έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία, και οι δύο συνδέονται με τη Νότια Αφρική. Οι επιστήμονες στη Νότια Αφρική πιστεύουν ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να επηρεάσει τους νέους πιο σκληρά και μπορεί να είναι λίγο πιο ανθεκτική στα εμβόλια.

- Η Ρωσία έχει καταγράψει ημερήσιο σύνολο 29.935 νέων λοιμώξεων, φτάνοντας το σύνολο της χώρας σε 2.963.688, που είναι το τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο. Η χώρα κατέγραψε επίσης 635 θανάτους, αυξάνοντας συνολικά τους θανάτους σε 53.096 από την αρχή της πανδημίας.

- Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είναι πλέον απαλλαγμένος από συμπτώματα COVID-19, μια εβδομάδα μετά τον θετικό του τεστ στον ιό, σύμφωνα με το γραφείο του. Ο πρόεδρος, ο οποίος ήταν σε απομόνωση στο σπίτι του κοντά στο Παρίσι, από όπου διενήργησε συναντήσεις από απόσταση, δεν χρειάζεται πλέον να παραμείνει σε καραντίνα.

- Οι περιφέρειες στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά της Αγγλίας θα τοποθετηθούν στην αυστηρότερη βαθμίδα 4 από τις 00:01 την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 744 θανάτους, τους περισσότερους από τα τέλη Απριλίου και 39.237 κρούσματα.