Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς να ρωτηθεί το νοσοκομείο, οι αποσπάσεις των γιατρών

6ηΥΠΕ
21 Δεκεμβρίου 2020 / 14:39
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Δυο διακριτές περιπτώσεις, που όμως αποφασίσθηκαν από το υπουργείο Υγείας. Υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα της ίδρυσης ΥΠΕ Ιονίων, στην Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερήμην της Διοίκησης του νοσοκομείου Κερκύρας και οι δυο αποσπάσεις ιατρών, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Πηγές της Διοίκησης που ρωτήθηκαν σχετικά από το enimerosi.com, διευκρινίζουν ότι στη μεν περίπτωση του πνευμονολόγου, Μ. Αντωνάκη, η απόσπασή του γίνεται για μια εβδομάδα, εκτάκτως λόγω ιδιαιτέρων αναγκών, παρά το ότι η απόφαση αναφέρεται σε χρονικό διάστημα τριών μηνών (!). Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο γιατρός έχει ενταχθεί στο ΕΣΥ και το νοσοκομείο Κερκύρας με έκτακτες διαδικασίες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και η απασχόλησή του διέπεται από αυτές και τις υφιστάμενες έκτακτες ανάγκες.

Στην περίπτωση της παθολόγου με βαθμό Επιμελητή Α, Χριστίνας Τσίτου, η απόσπαση γίνεται ύστερα από δική της αίτηση και σε εκτέλεση άρθρων της ισχύουσας από το 2016 σχετικής νομοθεσίας, επίσης με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Εντύπωση δημιουργείται από το γεγονός της παράκαμψης της Διοίκησης του νοσοκομείου και των αναγκών του, σ' αυτές και σε κάθε άλλη τέτοια περίπτωση, αποδεικνύοντας στην πράξη την ανάγκη η Διοίκηση, τοπική αλλά και περιφερειακή να ασκείται στο εγγύτερο επίπεδο με τις Υπηρεσίες υγείας που ελέγχει.
Μια υπόσχεση, που έχει δοθεί επανειλημμένα και τον πρωθυπουργό, για την αποκατάσταση της περιφερειακής, διοικητικής αρτιότητας, παραμένοντας μέχρι ώρας, νεκρό γράμμα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.