Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πού θα γίνεται το εμβόλιο στην Κέρκυρα

εμβόλιο
10 Δεκεμβρίου 2020 / 21:19
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Προσκαλούνται ιδιωτικά, ιατρικά Εργαστήρια να πλαισιώσουν το Σύστημα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με το σχετικό του υφ. Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, αναζητείται η ενίσχυση του συστήματος με την συνδρομή ιδιωτικών, ιατρικών εργαστηρίων.

Περισσότερα εμβολιαστικά Κέντρα σημαίνει μικρότερο χρονικό διάστημα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, εξήγησε στο enimerosi.com, o συνεργάτης μας νευρολόγος Κ. Σπίγγος, μέλος της διοίκησης του Ιατρικού συλλόγου. Ο σύλλογος άλλωστε κλήθηκε από το υπουργείο μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου να ενημερώσει τα μέλη του ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να πλαισιώσουν το σύστημα εμβολιασμού στο νησί.

Προς το παρόν, τα εμβολιαστικά Κέντρα προβλέπεται να εδρεύουν στην 1η ΤΟΜΥ Κέρκυρας, στα ισάριθμα Κέντρα Υγείας, το αστικό στο πρ. ΙΚΑ, της Λευκίμμης, του Αγ. Μάρκου και του Αγρού. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο θα γίνει στον καθέναν σε δυο δόσεις, γεγονός που αντικειμενικά αναφέρεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ βεβαίως ο περιορισμός του χρόνου προσδοκάται να συμβάλλει στην ανάπτυξη, το γρηγορότερο, της ανοσίας του πληθυσμού και έτσι στον δραστικό περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και των λοιμώξεων.

Σύμφωνα με το σχετικό του υπουργείου Υγείας, η τιμή που προσφέρεται στα ιδιωτικά Εργαστήρια είναι κατά κεφαλήν εμβολιαζομένου, 5 € (σ.σ. 2,5 €/δόση). Τα Εργαστήρια θα είναι εξοπλισμένα με ό, τι προβλέπεται και στελεχωμένα με ειδικευμένους υγειονομικούς. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.