Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Να επικρατήσει η λογική & η ελπίδα κι όχι η θλίψη και η δυσαρέσκεια»

Μπιάγκης Δημήτρης
08 Δεκεμβρίου 2020 / 13:49

«Είναι λυπηρό, αλλά αναγκαίο, που φθάσαμε στο σημείο ως πολιτεία να παίρνουμε γενικές απαγορευτικές διατάξεις ακόμα και για τις λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Το δικό του μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα, έστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης. Αναλυτικά:

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου καθημερινά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή στις εντατικές και τα νοσοκομεία της χώρας.

Σε λίγες μέρες, το νησί μας θα γιορτάσει τη μνήμη του πολιούχου της πόλης μας, του Αγίου Σπυρίδωνα. Μια εορτή που αποτελεί για την Κέρκυρα και τους κατοίκους αυτού του τόπου σημείο αναφοράς, σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Τούτη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι λυπηρό που φθάσαμε στο σημείο ως πολιτεία να παίρνουμε γενικές απαγορευτικές διατάξεις ακόμα και για τις λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, λυπηρό αλλά αναγκαίο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, γίνεται κατανοητή η δυσαρέσκεια του Μητροπολίτη μας και της τοπικής Εκκλησίας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οι οποίες επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίμα των ημερών. Ας πρυτανεύσει η λογική και όχι η δυσαρέσκεια στις αποφάσεις όλων μας, η ελπίδα και όχι η θλίψη. Το έχουμε ανάγκη όλοι μας».