Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φαϊτάς για ΔΕΥΑΚ: «Πώς τα καταφέρατε έτσι κυρία Υδραίου;»

Φαϊτάς Αλέξανδρος
06 Δεκεμβρίου 2020 / 11:11

«Ως «σύγχρονη Σίσσυ», βλέπετε τα πράγματα από το ανάκτορό Σας. Όταν βγείτε από το ανάκτορο και γίνετε και πάλι μέλος της «Κέρκυρας της Καρδιάς Σας», τα συζητάμε», αναφέρει με σκωπτικό ύφος ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ευθεία επίθεση κατά της Μερόπης Υδραίου εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Αλέξανδρος Φαϊτάς, κατηγορώντάς την για κακή διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης.

Ο Αλέξανδρος Φαϊτάς παραθέτει μια σειρά από οικονομικά στοιχεία, τόσο από την περιοδο, που αποχώρησε από την ΔΕΥΑΚ, όσο και από τη σημερινή κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για κακοδιαχείριση.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, εξάλλου, επανέρχεται στην κόντρα του με την Μερόπη Υδραίου και για το θέμα της επένδυσης στην περιοχή του πάλαι ποτέ Club Med τονίζοντας ότι εκείνος όταν είχε υπερψηφίσει την μετατόπιση ενός δημοτικού δρόμου στην Δασιά, είχε στα χέρια του ομόφωνη απόφαση περί αυτού από το Τοπικό Συμβούλιο.

Επί λέξει όσα γράφει ο Αλέξανδρος Φαϊτάς στη δήλωσή του: 

«ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

Τις 31 Μαϊου 2019 που αποχώρησα από τη ΔΕΥΑΚ άφησα:

Ταμείο 2.100.000 ευρώ με:

- πληρωμένες όλες τις νόμιμες απαιτήσεις των εργαζομένων, ακόμη και από το 2008.

- πληρωμένη ΔΕΗ (η επιχείρηση έπαιρνε έκπτωση συνέπειας).

- πληρωμένους όλους τους εργολάβους και προμηθευτές για τα έργα που εκτέλεσαν.

- πληρωμένες οι δόσεις των δανείων (ένα δάνειο λήξεως 2025, εξοφλήθηκε το 2018)

ΣΗΜΕΡΑ

Ταμείο 500.000 ευρώ περίπου.

- Χρέος προς τη ΔΕΗ 1.500.000 περίπου.

- Στοίβες λογαριασμοί εργολάβων και προμηθευτών απλήρωτοι.

- Κανένα δάνειο δεν θα πληρωθεί από την επιχείρηση.

Μετά από αυτά τα στοιχεία και επειδή όλος ο κόσμος δεν τρώει σανό, όπως πιστεύετε, ερωτώ και με μεγάλο ενδιαφέρον ζητώ να μάθω:

1. Με ποιο διαβολεμένο τρόπο καταφέρατε μέσα σε ένα χρόνο να χρεοκοπήσετε την επιχείρηση;

2. Πού πήγαν τα λεφτά του κοσμάκη;

Εάν απαντήσετε ότι φταίει η πανδημία, σας πληροφορώ ότι η πανδημία υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, αλλά από καμία ΔΕΥΑ δεν πέρασε ο «covid ΥΔΡΑΙΟΥ»!

Και επ’ ευκαιρία του παρόντος:

1. Θεωρώ θετικό ότι αμέσως μετά το εξώδικό μου, σπεύσατε να δώσετε εντολή σε δικηγόρο του Δήμου να καταθέσει αγωγή για την αναγνώριση του δημοτικού δρόμου στο πρώην MED.

2. Οταν εγώ ψήφισα τη μετατόπιση του άλλου δρόμου, που αναφέρεται στη Δασιά, θέση «ΚΡΕΒΑΤΣΟΥΛΑ», είχα στα χέρια μου την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου (αριθμ.αποφ1/3-2-2017). Οι δημοκρατικές μου πεποιθήσεις δεν μου επέτρεπαν κάτι διαφορετικό.

3. Τo υπόλοιπο περιεχόμενο της απαντήσεως Σας, δεν θα το σχολιάσω, διότι από το ύφος του, καταλαβαίνω ότι, ως «σύγχρονη Σίσσυ», βλέπετε τα πράγματα από το ανάκτορό Σας. Οταν βγείτε από το ανάκτορο και γίνετε και πάλι μέλος της «Κέρκυρας της Καρδιάς Σας», τα συζητάμε.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω.

ΚΕΡΚΥΡΑ 6-12-2020
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΪΤΑΣ»