Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσδοκίες ότι το δεύτερο κύμα θα έχει «σπάσει» ως τον Δεκέμβριο

κορονοϊός
17 Nov 2020 / 17:20

- Η Γαλλία φαίνεται να έχει περάσει τη δεύτερη αιχμή της πανδημίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Olivier Veran. Ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί το τέλος του απαγορευτικού σε εθνική κλίμακα.

- Το Βέλγιο σκοπεύει να διαθέσει οποιοδήποτε εμβόλιο δωρεάν αλλά όχι υποχρεωτικά και ελπίζει έτσι να εμβολιάσει περίπου το 70% του πληθυσμού.

- Η κυβέρνηση της Νορβηγίας συμφώνησε με το κόμμα της αντιπολίτευσης για ένα πακέτο στήριξης ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «πακέτο» μεγαλύτερο 2,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προσέφερε το κεντροδεξιό υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, την περασμένη εβδομάδα.

- Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό, που νοσηλεύτηκαν στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 416 τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας το ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο 33,497.

- Η Γαλλία εντόπισε ένα εξαιρετικά παθογόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών σε τμήμα κατοικίδιων ζώων ενός καταστήματος σε μια από τις κύριες πόλεις της Κορσικής, οδηγώντας το υπουργείο Υγείας να θέσει ολόκληρη τη Χώρα σε εγρήγορση. Η Γαλλία βρίσκεται ήδη σε δεύτερο εθνικό απαγορευτικό λόγω του κοροναϊού.

- Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus προειδοποίησε ότι μόνο το εμβόλιο δεν θα λειτουργήσει για την καταπολέμηση της πανδημίας. "Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ένα εμβόλιο θα συμπληρώσει τα άλλα εργαλεία που έχουμε, όχι να τα αντικαταστήσουμε", είπε.

- Ο ΠΟΥ είπε ότι η πρόκληση του ιού δεν είναι επιλογή ανάμεσα στη ζωή και τα μέσα διαβίωσης, αλλά ότι ήταν και οι δύο μέρος του αγώνα.

- Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Δανίας συμφώνησε με τα κόμματα που την υποστηρίζουν να δημιουργήσουν μια νομική βάση για την σφαγή όλων των εκτρεφόμενων μινκ στη Χώρα που δόθηκε στις αρχές του μήνα.

- Οι ομοσπονδιακοί ηγέτες της Γερμανίας και οι ηγέτες των μικρότερων κρατιδίων, ανέβαλαν την απόφαση για την εφαρμογή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων σε εθνικό επίπεδο έως τις 25 Νοεμβρίου.

- Η Γαλλία φαίνεται να έχει περάσει τη δεύτερη αιχμή της πανδημίας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Olivier Veran. Ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί το τέλος του απαγορευτικού σε εθνική κλίμακα.

- Οι νέες μολύνσεις της Ισπανίας αυξήθηκαν κατά 38.273 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1,49 εκατομμύρια.

- Η Πρέμιερ Λιγκ του αγγλικού ποδοσφαίρου δήλωσε ότι 16 άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον τελευταίο γύρο δοκιμών ανάμεσα σε παίκτες και προσωπικό των ομάδων, την προηγούμενη εβδομάδα.