Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μην ετοιμάζετε χριστουγεννιάτικα ταξίδια!

κορονοϊός
13 Nov 2020 / 18:17

Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη προειδοποιούνται ότι είναι πολύ νωρίς για να προγραμματίσουν τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια. Η Σουηδία δήλωσε ότι ενδέχεται να θεσπίσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και οι ιρλανδικές και γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν εάν οι πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια και υπολογισμούς.

- Η Γαλλία δεν θα άρει τα σκληρά περιοριστικά μέτρα COVID-19 για τις επόμενες δύο εβδομάδες, παρά την μείωση των κρουσμάτων για την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. "Θα ήταν ανεύθυνο να μαλακώσουμε το απαγορευτικό τώρα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για τον ιό είναι στα ύψη όλων των εποχών στη χώρα, η οποία έχει 1,86 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού, τα περισσότερα στην Ευρώπη.

- Η Ιταλία κατέγραψε 636 θανάτους από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες - το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τις 6 Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε επίσης περισσότερο από 5.000 συνολικά σε 37.978.

- Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την επέκταση της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του απαγορευτικού του Σαββατοκύριακου ήδη σε περισσότερους από 100 δήμους σε 77 επιπλέον περιοχές. Οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές δεν πρέπει να εγκαταλείπουν το σπίτι εκτός από τις περιπτώσεις μετάβασης από και προς την εργασία, το σχολείο ή τα ψώνια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και πάντως πρέπει να μένουν στο σπίτι μεταξύ 11 μ.μ. και 5 π.μ ..

- Τα κρούσματα COVID-19 στην Τσεχία συνεχίζουν να μειώνονται αφού τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας ανέφεραν 7.874 νέες καθημερινές λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, 5.358 λιγότερες από ό, τι την προηγούμενη εβδομάδα. Η χώρα επιδιώκει να μειώσει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό λοίμωξης στην Ευρώπη.

- Η Πέμπτη ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέχρι στιγμής, με 11.617 θανάτους παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 ήταν επίσης ρεκόρ, πάνω από 666.000 σε μια μέρα.

- Η Ρωσία ανέφερε ένα ρεκόρ 21.983 νέων μολύνσεων από κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες. Η Μόσχα έχει επιβάλλει στα μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα να κλείσουν μεταξύ 11 μ.μ. και 6 π.μ. από την Παρασκευή έως τα μέσα Ιανουαρίου.

- Εστιατόρια, μπαρ και εμπορικά κέντρα στην Καταλονία της Ισπανίας, θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον άλλες 10 ημέρες, με σταδιακή επιστροφή σε υπαίθριες δραστηριότητες, που έχουν προγραμματιστεί από τις 23 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το καθεστώς της υποστήριξης πίστωσης μετά το Δεκέμβριο για την υποστήριξη του πληττόμενου τομέα της ξενοδοχίας.