Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει το Νηπιαγωγείο Κανακάδων & η Β΄ Δημοτικού Δουκάδων

Covid19
12 Nov 2020 / 12:18

Διπλό κρούσμα σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, με θετικές τη νηπιαγωγό στους Κανακάδες και την δασκάλα της δευτέρας στο Δημοτικό Δουκάδων - Σε καραντίνα για 14 ημέρες οι μαθητές των δύο τμημάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε καραντίνα θα μείνουν υποχρεωτικά οι μαθητές τόσο της Β' Δημοτικού στο σχολείο των Δουκάδων, όσο κι εκείνοι του Νηπιαγωγείου των Κανακάδων, καθώς βρέθηκαν θετικές στον Covid19, δύο εκπαιδευτικοί στα συγκεκριμένα σχολεία.

Τόσο η δασκάλα στο Δημοτικό των Δουκάδων, όσο και η Νηπιαγωγός στους Κανακάδες βρέθηκαν θετικές στο τεστ, στο οποίο υπεβλήθησαν και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, τα δύο τμήματα στα αντίστοιχα σχολεία πρέπει να κλείσουν για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι βάσει των πρωτοκόλλων, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους συναδέλφους των δύο εκπαιδευτικών, καθώς ο χρόνος κατά τον οποίο βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο (γραφείο δασκάλων) είναι μικρότερος των δύο ωρών, άρα δεν λογίζονται ως στενές επαφές, σε αντίθεση με τους μαθητές τους.

Αναμένεται ν' ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού στα δύο σχολεία.